Ahmet Şık kimdir? Kaç yaşında ve aslen nerelidir?

HDP İstanbul Milletvekili olan Ahmet Şık kimdir? Türkiye aleyhine yaptığı çirkin propaganda ile bilinen Ahmet Şık aslen nerelidir ve kaç yaşındadır? HDP milletvekili olarak devletten 17 bin 291 lira maaş alan fakat her fırsatta Türkiye'yi hedef alan söylemlerde bulunan Ahmet Şık'ın biyografisi...

Ahmet Şık kimdir? Kaç yaşında ve aslen nerelidir?
Ahmet Şık kimdir? Kaç yaşında ve aslen nerelidir?
GİRİŞ 20.09.2018 10:52 GÜNCELLEME 20.09.2018 10:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AHMET ŞIK KİMDİR?

1970 senesinde Adana'da dünyaya gelen Ahmet Şık doğma büyüme buralıdır. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde tamamlamıştır.

 

 

Gazeteciliğe Milliyet gazetesinde stajyer muhabir olarak başlamıştır.

1991 ve 2007 yılları arasında Cumhuriyet, Evrensel ve Yeni Yüzyıl gazeteleri ile Nokta dergisinde muhabir, Reuters haber ajansında da foto muhabiri olarak çalışmıştır.

2005 senesinde Radikal gazetesinde çalışırken Doğan Grubu’na alacak davası açtığı için işten çıkarıldı.Sonrasında çalışmaya başladığı Aktüel dergisinden de açtığı dava gerekçe gösterilerek işine son verildi.

3 Mart 2011 tarihinde, Ergenekon Soruşturması kapsamında evinde ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'ndeki odasında yapılan arama sonrasında gözaltına alındı.

Radikal gazetesinden çalışma arkadaşı Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte yazdığı Kontrgerilla ve Ergenekon'u Anlama Kılavuzu ve Ergenekon'da Kim Kimdir? kitaplarında, "Ergenekon Soruşturması'nın gizliliğini ihlal ettiği" iddiasıyla üç yıl hapis istemiyle yargılandığı davadan 13 Mayıs 2011'de beraat etti.

Öte yandan HDP'nin Milletvekili Ahmet Şık, Türkiye'nin uluslararası organizasyon olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaması için kara propaganda çalışmaları yürütüyor.

 

YORUMLAR 5
  • Mustafa Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    vallahi ne diyeyim...buna o maaşı verenler utansın,yazık cok yazık
    Cevapla
  • zor iş.. 5 yıl önce Şikayet Et
    Esed soyudur.
    Cevapla
  • GÖKMEN 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainlerin niye maaşı kesilmiyor
    Cevapla
  • Bedanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne Adanalısı yahu. Adanaya kurban olsun. Kesin Adanalılık ardına sığınan biridir.
    Cevapla
  • Salih 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatan haini Alçaklar. Kahrolsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular