Saatler geri alındı mı? 2018 kış saatine ne zaman geçilecek? Son durum!

2018 yılı itibariyle kamuoyu tarafından kış saati ve yaz saati uygulamalarına dair sorgulamalar online ortamda sıklıkla devam ettiriliyor. 7 Eylül 2016 tarihinden beridir devam eden yaz saati uygulamasının arkasından bu yıl saatler geri alındı mı, ne zaman geri alınacak? Kış saati uygulamasına hangi tarihte geçilecek?

Saatler geri alındı mı? 2018 kış saatine ne zaman geçilecek? Son durum!
Saatler geri alındı mı? 2018 kış saatine ne zaman geçilecek? Son durum!
GİRİŞ 01.11.2018 16:49 GÜNCELLEME 18.11.2018 01:23
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Her yıl olduğu gibi bu yıl da gündemdeki gelişmeleri yakın takibe alan kamuoyu tarafından kış saati ve yaz saati uygulamaları hususunda detaylı bilgi alarak saatlerin geri veya ileri alınıp alınmayacağına yönelik ağırlıklı olarak sorgulamalar gerçekleştiriliyor. Bilindiği üzere 7 Eylül 2016 tarihi itibariyle Resmi Gazete aracılığıyla yayımlanan kararla birlikte gün ışığından daha çok faydalanabilmek maksadıyla yaz saati uygulamasının başlatılacağı açıklanmış ve bu uygulama kış aylarının akşam saatlerinde havanın erken kararması gerekçesiyle vatandaşlar tarafından eleştiri konusu haline gelmişti. Öte yandan Bakanlık tarafından, belirtilen tarihten itibaren yaz saati uygulamasının kalıcı olarak devam etmesi sayesinde 1.95 tasarruf elde edildiği açıklaması kaydedilmişti. Peki, kış saati uygulaması hayata geçirilmek üzere 2018 yılında saatler geri alınacak mı, saatler ne zaman geri alınacak? Konuya ilişkin yapılan açıklamalar ışığında kış saati uygulamasına hangi tarihte geçilecek?

e-Devlet şifresi nasıl alınır 2018? e-Devlet şifre değiştirme yenileme!

 

SAATLER GERİ ALINACAK MI? SAATLER NE ZAMAN GERİ ALINACAK?

7 Eylül 2016 tarihi itibariyle gün ışığından daha çok faydalanabilmek maksadıyla Resmi Gazete üzerinden ilan edilen karar neticesinde yaz saati uygulaması kalıcı olarak hayata geçirilmişti. Getirilen yaz saati uygulamasının sürekli olarak devam edilmesi, kış aylarının akşam saatlerinde havanın erken kararması gerekçesiyle kamuoyu tarafından eleştiri okları yöneltilmişti. Enerji Bakanlığı görevlilerinin açıkladığı bilgiler ışığında, yaz saati uygulamasının devamlı hale getirilmesi yüzde 1.95 tasarruf elde edildiğinin özellikle altı çizilmiş, 2017 tarihinde de yaz saati uygulamasının sürdürüleceği duyurulmuştu.

Resmi Gazete'de bulunan Cumhurbaşkanı kararında, gün ışığından daha fazla yararlanmak maksadıyla tüm yurtta uygulanan mevcut ileri saat uygulamasının  (tüm yıl yaz saati, GMT 3) her sene, yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı ifade edildi. Alınan karar doğrultusunda, yaz saati uygulanması hakkındaki 23 Ekim 2017 tarihli ve  2017/10921 sayılı Bakanlar Kurulu kararının da yürürlükten kaldırıldığı belirtildi. Söz konusu kararın yürürlüğe konulmasına, 697 sayılı "Günün Yirmi Dört  Saate Taksimine Dair Kanun"un 2'nci maddesi gereğince karar verildi. Kısaca, verilen kararla birlikte, saatlerde herhangi bir değişiklik yapılmayacak.

saatler geri alınacak mı

YAZ SAATİ NEDİR?

Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebilir.

YORUMLAR 54
  • deli 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle devam. geri almak isteyenler yapabilir sorun yok.
    Cevapla
  • selo 5 yıl önce Şikayet Et
    Yarım saat ileri alınsın bir daha da oynanmasın ..
    Cevapla
  • Recep 5 yıl önce Şikayet Et
    Kisaca geri alinmayacak yazsan destan yazar gibi yazmissin
    Cevapla
  • Mehmet Kamuran PEKER 5 yıl önce Şikayet Et
    Değişiklik olmasın. Böyle çok daha iyi. Tasarruf falan hikaye. En azından bir kaç hafta adaptasyon sıkıntısı yaşamıyoruz.
    Cevapla
  • doğrucu davut 5 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakınca akılcı bir tek yorum yok sizin sabah saat 7 de okula giden çocukları olsa o miniklerin -15 derecede hasta olabileceklerinide düşünebilirdi boş işlerle değil daha akılcı işlerle uğraşmalıyız elektrik tasarufuymuş sabah 7 hava karanlık akşam 5 hava karanlık hangi tasarruf yanan doğalgazı ve diğer giderleri söylemiyorum daha
    Cevapla
  • Dikkat 5 yıl önce Şikayet Et
    Sabah 7 de -15 oluyor da , 1 saat sonra olsa yaz mı gelecek.
    Cevapla
  • M~E~T~İN 5 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim saatler geri alındığın da hava daha erken kararmıyor mu? Saat 5 te kararan hava saati geri alırsan 4 te kararmaz mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler