Bakanlık açıkladı! 22 yaş sınırı getirildi

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan milyonları ilgilendiren düzenleme geldi. Yeni sisteme göre 18 yaş üstü öğrenciler liseye kayıt yaptırabilecek ancak 22 yaşına kadar mezun olamayanların kayıtları silinecek ve Açık Liseye yazdırılacak.

Bakanlık açıkladı! 22 yaş sınırı getirildi
Bakanlık açıkladı! 22 yaş sınırı getirildi
GİRİŞ 20.09.2018 08:26 GÜNCELLEME 20.09.2018 09:07
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Sabah'tan Safure Cantürk'ün haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 12 yıllık zorunlu eğitim kapsamında liseler için yeni yaş düzenlemesi getirdi. 18 yaş üstü öğrenciler liseye kayıt yaptırabilecek ancak 22 yaşına kadar mezun olamayanların kayıtları silinecek ve Açık Liseye gönderilecek.

Sınıf tekrarları nedeniyle mezun olamayan, yaşları 22'nin üzerindeki öğrencilerle 14 yaşındaki öğrencilerin aynı kampüste bulunması pedagojik olarak sorunlara neden olunca MEB ilgili yönetmelikte değişiklik yapıp lise mezuniyeti için 22 yaşı üst sınır olarak belirledi.

YORUMLAR 40
  • gec kaliyoruz 5 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden 15-18 yasinda insan hayata atilirdi. Simdi 35 yasina gelmis daha okuyor. Neymis efendim, kariyer yapiyormus. Neyle? Baba parasi ile. 40 yasindan sonra hayata atiliyor, evleniyor. 50 li yaslarinda olursa cocugu oluyor, yaninda dedesi gibi duruyor. Cocuguda tup bebekle falan zar zor buluyor. Icine tukureyim boyle kariyerin, boyle hayatin. 40 yasinda evlenmek 20 yasinda evlenmenin yerini tutar mi?
    Cevapla
  • asya 5 yıl önce Şikayet Et
    ınsanların yaşamini bu kadar kolay bır agızda degerlendırme yetkısıne sahıp degılsın sonuc olarak her kez ozgur ve ıstedıgını yapar kural dışı olmayan bır seyı sen yasaklayamazsın ancak boyle cahıl olarak konusursun 70 yasında basbakan olan kışıler var sen hıc dert etme her kez ıstedıgı gıbı yaşama hakı sunulmuş.
    Cevapla
  • Yerinde karar 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel ve doğru uygulama olmuş.
    Cevapla
  • yesilamasya 5 yıl önce Şikayet Et
    çılgınlık buuuuuu ... 13 yasindaki cocukla 21 yasindaki adam ayni okulda nasil olacakkkkkk. kim bu kararr alanlar. bilerek mi yapiyorlar.
    Cevapla
  • Vatann sever 5 yıl önce Şikayet Et
    Çıraklık için taban puan getirilmeli başarıya göre okullara gönderilmeli
    Cevapla
  • kamil 5 yıl önce Şikayet Et
    Dogru dürüst egitim sistemi yok gül Ne ögretme saygı ne ana babaya saygı ne topluma karşı sorumluluk gevşek egitm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri