TEKNOFEST kapılarını açtı ve 3 gün sürecek! TEKNOFEST alanı nerede?

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen TEKNOFEST, Yeni Havalimanı'nda başladı. Teknoloji yarışmalarına toplamda 750 takım ve 2 binin üzerinde yarışmacı katılıyor. İETT, 3 gün sürecek TEKNOFEST'e ulaşım için 16 merkezden ücretsiz otobüs seferleri planladı.

TEKNOFEST kapılarını açtı ve 3 gün sürecek! TEKNOFEST alanı nerede?
TEKNOFEST kapılarını açtı ve 3 gün sürecek! TEKNOFEST alanı nerede?
GİRİŞ 21.09.2018 09:13 GÜNCELLEME 21.09.2018 09:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Yeni Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST katılımları ücretsiz olup, 23 Eylül'e kadar sürecek. Festivalin en önemli bölümünü ise 12 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları oluşturacak. Yarışmacı takımlara, hazırlık sürecinde kendi projelerini geliştirmeleri için teknik malzeme ve ekipman desteği verilerek, gençlerin teknoloji geliştirmeleri desteklenecek.

Katılımın ücretsiz olduğu festival ile Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefleniyor.

Hava kontrol kulesi önüne kurulan ana sahnede festivalin son gününe kadar birçok etkinlik düzenlenmesi planlanırken, katılımcı firmaların stantlarında da bilgilendirme ve birçok deneyim fırsatı sunulacak.

12 KATEGORİDE TEKNOLOJİ YARIŞLARI

Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları, Aselsan, Baykar, BMC, İGA, İSBAK, Roketsan, TAİ, TÜBİTAK ve Türksat'ın paydaşlığında  gerçekleştirilecek.

Aselsan, İHA Destekli İnsansız Kara Aracı, İnsansız Sualtı Sistemleri  ve Robotik Fetih 1453 Yarışmaları'nın, Baykar Savaşan İHA, Sürü İHA, Baykar ve  TAİ Yapay Zeka yarışmalarının, İGA Model Uçak, İSBAK Robotaksi ve İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'nın, Roketsan Roket, TÜBİTAK İHA ve Türksat Model  Uydu yarışmasının paydaşlığını üstleniyor.

12 farklı kategoride düzenlenecek teknoloji yarışmalarıyla gençlerin  kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmeleri hedefleniyor. Teknoloji  yarışmalarına toplamda 750 takım ve 2 binin üzerinde yarışmacı katılıyor.

Festival kapsamında Solo Türk ve Türk Yıldızları'yla Türk ve yabancı  gösteri grupları festival süresince havacılık gösterileri sunacak. Ayrıca farklı  büyüklüklere ve görevlere sahip çok sayıda özel uçak festival alanında sergilenecek. Festival alanında, belirli sayıda ziyaretçinin deneyimleyebileceği  rüzgar tüneli ve planetaryum yer alacak.

Özellikle çocuk ziyaretçilere yönelik, 3D yazıcılar içeren teknoloji  atölyeleri ve eğitici atölyeler düzenlenecek. Ayrıca festivalde ziyaretçiler için  her akşam farklı bir konser verilecek.

MİLLİ TEKNOLOJİLER GÖTÜRÜLEBİLECEK

Türk Havacılık ve Uzay Sanayisi de bir süredir üzerinde çalıştığı  sanal gerçeklik uygulamasını festival ziyaretçilerinin kullanımına sunacak.  Uygulamayla şirketin ürettiği ve geliştirme çalışmaları yürüttüğü uçak ve helikopterler birebir ölçülerinde yakından görülebilecek.

Gözlüğü takanlar, kendilerini içinde insansız hava aracı ANKA, Milli  Muharip Uçak, T625 helikopteri, Göktürk-2 uydusu, jet eğitim ve yakın destek  uçağı Hürjet, yeni nesil temel eğitim uçağı Hürkuş ve Atak helikopterinin yer aldığı bir "sanal hangar"da bulacak.

Ziyaretçiler ellerindeki kontrol cihazını kullanarak hangar içinde,  ürünler arasında ve etrafında dolaşabilecek, yakın mesafelerden ürünleri  görebilecek.

EN KAPSAMLI ROBOT SİMULASYONU YARIŞMASI

Simülasyon yarışmaları yapay zeka araştırmaları için oldukça yoğun  kullanılıyor. Bunların en çok bilinenlerini DARPA'nın düzenlediği DARPA Robotics  Challenge (DRC) ve NASA'nın düzenlediği Space Robotics Challenge oluşturuyor.

İki yarışmada da kullanılan açık kaynak simülasyon ortamı (Gazebo  robotik simülatörü) TEKNOFEST'te de olacak. Bu yarışmalarda tek robot için  geliştirilen beceriler test edilirken, TEKNOFEST'teki kullanım bir ilk olarak  kayda geçecek. Yarışma aynı zamanda Türkiye'de yapılan ilk kapsamlı robot simülasyonu yarışması olarak da dikkati çekiyor.

ULAŞIM ÜCRETSİZ!

Dört gün sürecek TEKNOFEST'e ulaşım için yeni otobüs hatları  belirlendi. İETT katılımcıların, festivale rahat ve hızlı gidebilmesi için 16  merkezden ücretsiz otobüs seferleri planladı. Sabah 09.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında düzenlenen seferlerin yolcu yoğunluğuna göre ayarlaması  yapılacak.

Yeni havalimanına Taksim Gümüşsuyu, Mecidiyeköy E-5 yanı, Kadıköy,  Beşiktaş, Üsküdar İskele, Ümraniye Tepeüstü, Yenibosna aktarma istasyonu, Eminönü  sahil, Hadımköy son durak, Eyüpsultan Feshane, İSPARK otoparkı, Maltepe metro istasyonu, Kartal E-5, Büyükçekmece Tüyap Merkezi, Küçükçekmece Stad yanı,  Sarıyer son durak ve Seyrantepe Metro istasyonu İETT peron ve duraklarında otobüsler kaldırılacak.

YORUMLAR 1
  • a.guven 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendi aracinla gidenler icin otopark alani var mi varsa ucretli mi ucretli ise ne kadar. Bu sorulara kim cevap verecek. Teknofast iletisim numaralari calsada acan yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!