(2019) Yargıtay Dava Dosyası Sorgulama ekranı! Mahkeme Bilgisi öğren...

Vatandaşlar kimi zaman yaşanan birtakım olay ya da durumlardan ötürü, Yargıtay Dava Dosyası sorgulama işleminde bulunabilmektedir. Peki, ulaşabileceğiniz iki farklı alternatif bulunan Yargıtay Dava Dosyası nasıl öğrenilir? İşte, mahkeme tarafından alınan kararlara erişebileceğiniz 2019 e-Devlet Yargıtay Dava Dosyası Sorgulama!

(2019) Yargıtay Dava Dosyası Sorgulama ekranı! Mahkeme Bilgisi öğren...
(2019) Yargıtay Dava Dosyası Sorgulama ekranı! Mahkeme Bilgisi öğren...
GİRİŞ 25.02.2019 14:09 GÜNCELLEME 25.02.2019 14:09

Birçok nedenden kaynaklı olarak davalı yahut davacı olarak mahkeme işlemleri gerçekleştirilip, yargı hizmetlerinden yararlanılabilmektedir. Bu olay veya durumlar hasıl olduğunda ise mahkeme tarafından hakkınızda alınan kararı öğrenebilmek açısından Yargıtay Dava Dosyası sorgulaması yapılabilmektedir. Her ne kadar yargının verdiği kararları öğrenebilmek için Adliye'yi ziyaret etmek gibi bir seçenek bulunsa da, internet ortamında da hem kolay ve hızlı hem de bir o kadar güvenli bir şekilde ulaşabilme olanağı elde edebilirsiniz. Peki, online platformda gerek e-Devlet kapısı aracılığıyla gerekse Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resmi sitesinden erişebileceğiniz Yargıtay Dava Dosyası nasıl öğrenilir? İşte, hakkınızda açılan dava olup olmadığını, şayet varsa hangi mahkemede olduğunu ve aynı zamanda mahkeme günü hakkında detaylı bilgileri öğrenebileceğiz 2019 e-Devlet Yargıtay Dava Dosyası Sorgulama Ekranı...

e-Devlet uçuş bilgileri nasıl öğrenilir? Uçuş yeri sorgulama (2018)!

 

 

2019 YARGITAY DAVA DOSYASI SORGULAMA İŞLEMİ!

Yargıtay Dava Dosyası Sorgulama işlemini başarıyla gerçekleştirebilmeniz için ilk etapta Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının resmi internet adresi olan (http://www.yargitay.gov.tr) girişte bulununuz. Sonraki adım olan https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-dava-sureci-sorgulama dosya sorgu bölümünden, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tebliğname numarası, Yargıtay Ceza Dairesi esas numarası, mahalli mahkeme esas ve karar numarası ile yahut TC Kimlik numarasıyla Yargıtay Dava Dosya Sorgulama işlemi gerçekleştirildiğinde;

1)Cumhuriyet Savcısı incelemesinde olup olmadığı,

2)Dosyanın mahalline gönderilmek üzere postaya verilip verilmediği,

3)Hangi Ceza Dairesine gittiği ve söz konusu Ceza Dairesindeki esas numarasının ne olduğu,

4)İlgili Ceza Dairesinden dosyanın dönüp dönmediği,

5)Dosyanın Yargıtay arşivine girip girmediği konuları resmi internet adresinden ulaşılabilmektedir.

YARGITAY DAVA DOSYASI

E-DEVLET YARGITAY DAVA DOSYASI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

İkinci bir alternatif olan E-Devlet kapısı aracılığıyla da Yargıtay Dava Dosyası Sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bunu yapabilmek için ilk olarak (https://www.turkiye.gov.tr) resmi internet adresine T.C Kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizle giriş işleminde bulunmanız gerekmektedir.

Akabinde karşınıza çıkan sayfada bulunan ‘’E-Hizmetler’’ bölümünü tıklayarak, açılan sayfanın altında yer alan ‘’Adalet’’ yazan kısıma tıklayınız. Burada en altta bulunan Yargıtay sekmesinin alt başlıkları içinden, Dava Dosya Sorgulama yazan başlığı işaretleyin ve sorgulama işleminizi tamamlayın.

Dosya Sorgu sekmesinden; Yargıtay Daire Bilgileri ile Dosya Sorgu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Bilgileri ile Dosya Sorgu, Yerel Mahkeme Bilgileri ile Dosya Sorgu ve Yargıtay İlk Derece Bilgileri ile Dosya Sorgu işlemlerinden size en uygun olan alternatifi tercih ederek sorgulama işleminde bulunabilirsiniz.

Öte yandan Yargıtay Dava Dosyası Sorgulama sisteminden adınıza açılmış veya açtığınız davalar, bu davaların yayınlanan sonuçları üzerinden var olan mahkemelerinize ait bilgileriniz kolay, hızlı ve güvenlik bir şekilde erişebilir, dosya takibi gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda, dosya no ile sorgulama ve mahkeme gününü öğrenmek gibi işlemler de bu sistemden yapılabilmektedir.

YARGITAY DAVA DOSYASI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

dava dosyası

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün