Genel Af çıkacak mı? İşte yapılan son açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kanadından, gündemde uzun bir zamandır yerini koruyan Genel Af detayları açıklandı. Rapor şeklinde meclise sunulan düzenlemenin yasalaşmasının beklendiği Genel Af çıkacak mı, ne zaman hangi tarihte gelecek?

Genel Af çıkacak mı? İşte yapılan son açıklamalar...
Genel Af çıkacak mı? İşte yapılan son açıklamalar...
GİRİŞ 01.11.2018 16:10 GÜNCELLEME 02.11.2018 13:00
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

Genel Af konusuna ilişkin, MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız tarafından ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kapsamlı açıklamaların kaydedildiği bilgisine ulaşıldı. Meclisin onayına sunulan ve yasalaştığı takdirde de 162 bin hükümlünün faydalanabilme imkanı elde edebileceği Genel Af kanun teklifine dair tüm ayrıntılar...

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN AF AÇIKLAMASI GELDİ!

 

Cumhurbaşkanı ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Hakim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni"nde MHP lideri Devlet Bahçeli'nin af teklifine dair gerçekleştirdiği açıklamada Genel Af için talimat verdiğini vurgulayarak şu açıklamalara yer verdi:

"Kanunlarımızın uygulamasında milletimizi rahatsız eden hususların bulunduğu bir gerçektir. Son af tartışmaları bu rahatsızlığı daha artırmıştır. Arkadaşlarımızdan içeriğin maşeri vicdana (toplumsal vicdan) uygun hale getirilmesi için bir çalışma başlatmalarını istedim.

Bakanlığımız bu konudaki hazırlıkları sürdürüyor. Biz yürütme olarak bu hazırlığı yapmakla sorumluyuz. Nihai tasarruf milletvekillerimize ait. Milletin yüreğini yaralayanların adliyenin bir kapısından girip diğerinden çıkmayacağı bir düzenleme yapılmalı."

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİD GÜL’DEN GENEL AF AÇIKLAMASI!

MHP’nin TBMM’ye sunduğu af teklifine dair açıklamalar gerçekleştiren Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Hükümeti’nin hem ceza adaletini sağlamak hem de infaz sistemiyle ilgili ihtiyaç olması durumunda denetimli serbestlik ve benzer uygulamalarla ilgili düzenlemeler yaptığını hatırlattı. Adalet Bakanı Abdülhamid Gül Genel Af konusuna ilişkin şu açıklamalara yer verdi:

"Suç işleyen bir kişi karakolun bir kapısından girip diğer kapısından çıkıyor. Bu da insanların adalet duygusunu rencide ediyor. 'Yapanın yanına kar kaldı, kalıyor' algısı insanların kendine, topluma ve devlete olan güveni zedeliyor. Büyük suçlar da küçük suçlardan yola çıkıyor. Ama suçlar cezasız kalınca tekerrür ediyor, daha büyüğünü yapıyor. Biz bu konuyla ilgili de toplumda adalet duygusunu cezasızlık algısını ortadan kaldıracak, az da olsa cezasını çekeceği, ıslah olacağı model üzerinde çalışıyoruz. Çalışmamızı tamamlandığında Meclis’in takdirine sunacağız."

YORUMLAR 151
  • Busra 4 yıl önce Şikayet Et
    Af ne olur cıksın başkanım sesimizi duyun
    Cevapla
  • BURAK ATASOY 4 yıl önce Şikayet Et
    Cumurbaşkanım benim babam ceza evinde ne olur ben yanlız kaldım ne olur af cıksın
    Cevapla
  • Hatice 5 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaskanim ne olur af çıksın n olur duyun sesimizi af istiyoruz
    Cevapla
  • Kübra 5 yıl önce Şikayet Et
    Af istiyoruz af cumhurbaşkanım hemen çıkartın
    Cevapla
  • Ayşe 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanımız af bir an önce çıksın benim eşim cezaevinde suçu ise beraber severek kaçtık yaşım küçüktü kamu tuttu ve ceza aldı 6 yaşındada olum var hergün babasını soruyor ne olur af cıksın ben eşime olum babasına kavuşsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!