'Suriye istihbaratı konuşmam için beni tutukladı'

Reyhanlı saldırısının planlayısı olan ve MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirilen terörist Yusuf Nazik, Suriye'de 10 ay 1 gün tutuklu kaldığını söyledi. Nazik, daha önce Ankara Kocatepe ve Konya’da keşif yaptığını anlattı

GİRİŞ 25.09.2018 08:09 GÜNCELLEME 25.09.2018 09:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tutuklanan Reyhanlı saldırısının planlayıcısı Yusuf Nazik mahkemedeki ifadesinde de önemli bilgiler verdi.

Reyhanlı saldırısı için saldırıya ilişkin davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Nasır Eskiocak ile ortak hareket ettiğini söyledi.

 

 

Bombalı saldırı olacağını bildiğini ancak bunun Türkiye sınırında olacağını bilmediğini savunan Nazik, “Reyhanlı’da araçları bırakacaktık, orada biri yanında iki kişiyle gelip bunları alıp ÖSO’nun kontrolündeki yerde bu patlatmayı yapacaktı. Bu planlamanın içinde yer aldım ama Türkiye’de olacağını bilmiyordum” dedi.

Nazik, daha önce Ankara Kocatepe ve Konya’da keşif yaptığını anlattı. Saldırı talimatını Suriye istihbaratından Hacı kod adlı bir yüzbaşıdan aldığını bir kez daha tekrarlayan Nazik, olayın ardın bir pişmanlık videosu çekip sosyal medya hesabından paylaştığını aktardı.

Videoyu paylaşmasının ardından Hacı kod adlı Yüzbaşı tarafından tutuklandığını dile getiren Nazik, “Konuşmamam için 10 ay bir gün Suriye İstihbaratına bağlı bir cezaevinde tutuldum” dedi.

Nazik mahkeme huzurunda emniyet ve savcılık ifadesini de doğruladı, “bana ait” dedi. Nazik ve diğer 26 sanığın yargılamasına 26 Kasım’da başlanacak.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 2
  • halil 5 yıl önce Şikayet Et
    arkasindaki orgut ve devletler vede kisiler bulunmali..vede Halka aciklanmali..vatandas herseyi bilsin..
    Cevapla
  • Bedrettin Evranos 5 yıl önce Şikayet Et
    konusmaman icin sikarlardi kafana olup biter di
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!