Şehit Savcı Kiraz'a ahde vefa ziyareti

Siyasi danışman ve Analiz uzmanı Taner Akkuş’un hazırladığı;sosyal sorumluluk projesi amaçlı kurulan Ahde Vefa Platformu, ülkemiz için değerli ve önemli ailelere Ahde Vefa ziyaretleri kapsamında Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ailesine bir ziyaret gerçekleştirildi.

Şehit Savcı Kiraz'a ahde vefa ziyareti
Şehit Savcı Kiraz'a ahde vefa ziyareti
GİRİŞ 25.09.2018 17:20 GÜNCELLEME 25.09.2018 18:57

Günümüz Türkiye’sinin bekası, refahı ve huzuru için geçmişte bedel ödemiş, mukaddes değerlerimizi unutmamak ve geride kalan aileleri de hatırlayarak kendilerini değerli kılmak adına ziyaretler yapan platformun başkanlığını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Nuran Kırlak sürdürüyor.

İstanbul Adliyesi Çağlayan merkezinde DHKP’C ‘li teröristler tarafından hain bir suikast girişimiyle makamında şehit edilen kiraz, ülkemizi yas’a boğmuştu. Acısı gönüllerde hala hissedilirken, ailesi de kapılarını Ahde Vefa Platformu’na açtı.

 

 

ŞEHİT SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ KİMDİR?

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, 1969'da Siirt'te doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

Savcı Kiraz Berkin Elvan soruşturma dosyasının 5. savcısı olarak görevi üstlendi. Faili olduğundan şüphelendiği üç polisin açık kimliğinin tespiti için emniyetten gelen 21 polisin açık Kimlik bilgilerini ve fotoğraflarını Adli Tıp Kurumu'na yollamıştı Adli Tıp Kurumu ses ve görüntü inceleme Şube Müdürlüğü'nden söz konusu polislerin belirlenmesini istemişti. Teröristler, İstanbul Adliye Sarayı'na avukat cübbeleri ve sahte avukat kimliğiyle gelip üzerleri aranmadan içeriye giriş yaparak Savcı Kiraz'ı rehin aldılar ve makamında şehit ettiler. İsmi İstanbul Çağlayan Adliyesine verilerek, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Adliyesi olarak yenilenmiştir.

Programda, Şehit Kiraz’ın babası ev sahibi Hakkı ve Saadet Kiraz, Ahde Vefa ihtiyaç duyduğumuz tek şeydir. Böylesi anlam yüklü duygularla dolu bir ziyaret bizleri çok mutlu etti. Başta oğlumuz olmak üzere, ülkemizde vatanı için şehit olan tüm canlarımıza selam olsun. Allah; cennette de bizleri onlara komşu eylesin diyerek, platform başkanı Nuran Kırlak ile bu güzel projenin mimarı olan Analiz uzmanı Taner Akkuş kardeşime çok teşekkür ederim dedi. Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz da, Mersin Adliyesinde Zabıt Katibi olarak çalışıp emekli olmuştur.

Başkan Kırlak ziyarette, Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın unutulmadığını O'nun gibi kıymetli, dürüst, vatan ve millet aşkıyla görevini en mukemmel şekilde layıkıyla ifa eden çok kıymetli bir değerimizin her zaman hatırlanıp saygıyla anılması gerektiğine vurgu yaptı. “Bu ziyaretler toplumumuzun dinamik taşları ve manevi değerleri olan kıymetleri hatırlamak ve hatırlatmak amaçlıdır. Çünkü Allah bizlere sılah-i rahim ziyaretlerini, yakınlarımıza ve komşularımıza yardım yapmayı emretmekte.” Bu vesile ile bizleri güzel yüreğiyle misafir eden Hakkı ve Saadet Kiraz'a ve bu projeyi bizlerle birlikte sürdüren Analiz uzmanı danışmanımız Taner Akkuş beye çok teşekkür ederim dedi.

Akkuş, Ahde Vefa toplumumuzun en temel değerleridir. Dört bin yolluk geleneği olan bu asil milletin örf ve adeti’nde Vefa yatar. Ben de İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Vefa semtinde dünyaya geldim. Bir Vefa’lı olarak vefanın gönüllere giden yol olduğunu önem vermekteyim. Şehit Savcımız da ülkemiz, vatanımız, mukaddes topraklarımız ve yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın geleceği için görev yaparken şehit düşmüştür. Allah bizi onlar gibi şehadet şerbeti içip, peygamberlik fazileti ve makamı kadar kıymetli olan şehitlerimize komşu eylesin. Bu vesileyle projemizin hayata geçmesinde öncü olan başkanımız Nuran Kırlak başta olmak üzere tüm Ahde Vefa Platformu yöneticilerine ve evinin kapılarını bizlere açan kiraz ailesine teşekkür ediyorum dedi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı