Sedat Laçiner'in cezası belli oldu!

Eski Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner, yargılandığı FETÖ/PDY davasında 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sedat Laçiner'in cezası belli oldu!
Sedat Laçiner'in cezası belli oldu!
GİRİŞ 25.09.2018 18:00 GÜNCELLEME 25.09.2018 22:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) bir önceki rektörü Sedat Laçiner, tutuklu yargılandığı Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında, 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, 20 Temmuz 2016 tarihinde gözaltına alınan ÇOMÜ eski rektörü Sedat Laçiner, 23 Temmuz günü sevk edildiği mahkemece tutuklandı. Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 2 yıldan bu yana tutuklu bulunan Laçiner'in yargılandığı dava bugün sonuçlandı. Çanakkale 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Sedat Laçiner, avukatı ve yakınları katıldı.

Duruşmada masum olduğunu ifade eden Sedat Laçiner, üzerine atılı bulunan örgüt üyeliği suçunu kabul etmeyerek, Türkiye için yanlış bir şey yapmadığını iddia etti. FETÖ ile hiçbir ilişkisinin bulunmadığını ileri süren Laçiner, üzerine atılı suçlamaları reddederek, beraatini talep etti. Sanık avukatı da müvekkilinin beraatini ve tahliyesini istedi.

9 YIL 4 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, sanık Sedat Laçiner'i 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Laçiner'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • Erol-1 5 yıl önce Şikayet Et
    Çayırbucak mı demiştin?...
    Cevapla
  • CEZA MI BU? 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu alçak 3-6 yıl önce TRT de yayınlanan bir programda "BİR ÜLKEDE HALKIN SADECE %1'i ÖLMEYİ GÖZE ALIRSA, O ÜLKEDE NE POLİS NE JANDARMA HÜKÜMETİ KORUYAMAZ" demişti. Sadece bu kışkırtıcılık bile en az müebbet hapsi gerektirir. Köprü üzerinde millete kurşun yağdıranlardan beter bunlar. Darbe kışkırtıcılarının cezası darbeyi yapanların cezsından daha ağır olmalı
    Cevapla
  • Wan Minit... 5 yıl önce Şikayet Et
    vay be TV de bizde bunu bir adammış gibi dinlerdik.yanılmışız.
    Cevapla
  • reis 5 yıl önce Şikayet Et
    Acaba rektörlüğü hak ederekmi aldın.
    Cevapla
  • Hoca 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim diploma da imzası var bı vakit baya pohpohlaniyordu ama işte ne olduğu belliydi taaa o vakit Allah ıslah etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?