Ermenistan'da tutuklanan Umut Ali'den haber var!

Sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle yaklaşık iki ay önce Ermenistan’da tutuklanan 16 yaşındaki çoban Umut Ali Özmen dün gece cezaevinden çıkarak özgürlüğüne kavuştu. Umut Ali serbest kaldıktan sonra babası Mustafa Özmen'le yemek yedi.

Ermenistan'da tutuklanan Umut Ali'den haber var!
Ermenistan'da tutuklanan Umut Ali'den haber var!
GİRİŞ 26.09.2018 07:10 GÜNCELLEME 26.09.2018 10:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kars'ın Akyaka ilçesi Küçükduran köyünde yaşayan Özmen çiftinin üç çocuğundan ikincisi olan Umut Ali'nin Ermenistan'da tutuklanmasıyla başlayan kâbusları dün gece son buldu.

Sınır ihlali yaptığı için 24 Temmuz'da Ermenistan'da tutuklanan 16 yaşındaki çoban Umut Ali Özmen cezaevinden çıkarak özgürlüğüne kavuştu. Umut Ali serbest kaldıktan sonra babası Mustafa Özmen'le yemek yedi.

 

 

Umut Ali, pasaport işlemleri tamamlandıktan sonra Gürcistan üzerinde Türkiye'ye dönecek. Türkiye'nin Tiflis Konsolosluğu Umut Ali'nin pasaport ve diğer resmi işlemlerini tamamladı. Ermenistan tarafının bu süreci hızlandırması bekleniyor. Umut Ali, bugün Gürcistan üzerinden Türkiye'ye dönecek.

Öte yandan Kars Valisi Rahmi Doğan da Umut Ali'nin serbest bırakılması için hem aileye hem de resmi işlemlerin hızlanmasına destek oldu.

Umut Ali, "Annemi, kızkardeşimi, ağabeyimi ve babaannemi çok özledim. İki aydır burada tutuklu bulunuyorum. Bir an önce ülkeme dönüp okuluma ve arkadaşlarıma kavuşmak istiyorum. Annemin yemeklerini çok özledim." dedi.

YORUMLAR 4
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    O bir çocuk Ermenistan bırakın vijdansızlara sizin gücünüz çocuklaramı yetiyor
    Cevapla
  • Lazrail 53 5 yıl önce Şikayet Et
    Biraz dikkat edin kendi hatası yüzünden devlet bunun gibiler ile uğraşıyor. Sınır yok mu ki Ermenistan tarafına geçmişin
    Cevapla
  • Gereksiz 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet tabi ki vatandaşına sahip çıkacak. Doğuda veya güneydoğuda yaşamamışsın anlaşılan. Çoğu yerde sınırı farkedemessin..
    Cevapla
  • Ufuk ÇAVUŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Sınır da tel mi var sanıyorsun ? Bilmeden yorum yapmayın , Türkiye sınırının çoğu yerinde sınır sınır taşlarıyla belirlenmiştir, yanlışlıkla geçebilme ihtimalin vardır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor