İzmir'de fırtınaya karşı kırmızı alarm

İzmir’de, Türkiye’nin batı sahilini etkileme ihtimali bulunan fırtına ile ilgili tüm birimler alarma geçti.

İzmir'de fırtınaya karşı kırmızı alarm
İzmir'de fırtınaya karşı kırmızı alarm
GİRİŞ 27.09.2018 17:20 GÜNCELLEME 27.09.2018 17:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce pazar günü Türkiye’nin batı sahilini etkileme ihtimali bulunan fırtına ile ilgili tüm birimlerle harekete geçildi. İZSU, İtfaiye, Fen İşleri, İZBETON ve Park Bahçeler birimleri; fırtına ve şiddetli yağışa karşı can ve mal güvenliğinin korunması için personelini makine, ekipman ve araç ile 24 saat görev yapmaya hazır hale getirdi.

İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri; çatı uçması, ağaç devrilmesi, deniz seviyesinin yükselmesi, ulaşımı etkileyecek tel kopması gibi olası risklere karşı merdivenli araçlar, ayırıcı- kesici aletler, motopomp, dalgıç pompa gibi ekipmanla 30 ilçede, 50 grup ve 1000’in üzerinde personelle çalışacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelecek bilgiler doğrultusunda yağışın etkili olacağı bölgelere uzun mesafe su basan yüksek debili pompalar yerleştirilecek.

 

 

Fen İşleri Daire Başkanlığı’nca da kasırga ihtimaline karşı tüm personelin teyakkuz halinde olması istendi. Cumartesi gecesinden başlamak üzere pazartesi sabahına kadar nöbetçi ekiplerin görev yapacağı belirtilirken bomlu, damperli ve vinçli kamyonlarla TIR, loder, beko loder ve ekskavatör gibi araçların da hazır bulundurulacağı kaydedildi. Pazar günü ise araç ve personel sayısına takviye yapılacağı duyuruldu.

İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri de hem merkezde hem de ilçelerde su ile dere taşkınlarına karşın araçlar ve ekipleriyle hazır olacak. Alt geçitlerde oluşabilecek su birikmelerine karşı pompalar kurulacak. Park Bahçeler Daire Başkanlığı’nca da muhtemel fırtınada devrilebilecek ağaçlara karşı nöbetçi ekip sayısını artırıldı. Kent sakinleri, acil taleplerini Hemşehri İletişim Merkezi’nin (HİM) 444 40 35 numaralı telefonu ya da ’@izmirhim’ Twitter hesabı üzerinden 24 saat yetkililere iletebilecek.

YORUMLAR 1
  • Yetkililere. 5 yıl önce Şikayet Et
    İzmir'in şebeke suyunda mikrop salgını olabilir. Hayatında göz iltihabı olmamış bir doktor, duş sonrası göz iltihabı nedeniyle antibiyotik tedavisine başladı. 2. duşta tekrar iltihap nüksetti. 3. duşta tekrar. Daha nasıl anlatılır ki durum?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!