Gizli tanık Efe firarda!

Tartışmalı bir kararla tahliye edilen Ergenekon davasının ‘Efe’ kod adlı gizli tanığı eski savcı Bayram Bozkurt hakkında üst mahkeme, 3 Eylül’de tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Kararın üzerinde 25 gün geçmiş olmasına rağmen Bozkurt hâlâ yakalanamadı

Gizli tanık Efe firarda!
Gizli tanık Efe firarda!
GİRİŞ 29.09.2018 08:37 GÜNCELLEME 29.09.2018 09:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ergenekon davasının ‘Efe’ kod adlı gizli tanığı eski savcı Bayram Bozkurt hakkında FETÖ üyeliği suçlamasıyla Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Soruşturma aşamasında itirafçı olan ve çok sayıda isim hakkında bilgi veren Bozkurt, tutuklu olarak yargılandığı davada 7 Ağustos tarihinde hâkim karşısına çıktı. Bozkurt savunmasında, soruşturma aşamasında dile getirdiği iddialarını tekrarladı.

İLK DURUŞMADA TAHLİYE

Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberine göre savunmaların ardından savcı, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme oy birliğiyle ‘sanığın üzerine atılı suçu işlediğine dair dosyada bulunan delillerin büyük oranda toplanmış olması, tutuklulukta geçen süre, sanığın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanma ihtimalinin yüksekliği, sanığın karartabileceği dosyada bir delilin bulunmaması nazara alınarak bu aşamada adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağı’ gerekçesiyle Bozkurt’un tahliyesine hükmetti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tahliye kararına ‘kuvvetli suç şüphesi ve adli kontrol mekanizmasının yetersiz kalacağı’ gerekçesiyle itiraz etti.

TUTUKLAMA EMRİ ÇIKARILDI

Savcılığın itirazını üst mahkeme konumunda olan Ankara 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi karara bağladı. Mahkeme, 3 Eylül’de Bayram Bozkurt hakkında ‘tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılmasına’ karar verdi. Kararda, sanık Bozkurt hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmış olduğu hatırlatılarak şöyle denildi: “Mahkemece sanığın adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağı kanaati ile sanığın adli kontrol altına alınmak suretiyle tahliyesine karar verilmiş ise de, dosyadaki mevcut delil durumu ile sanık hakkında tanık beyanları ile bilgi ve belgeler dikkate alındığında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, özellikle sanık hakkında örgüt üyeliği ve örgüt adına işlediği suçlar nedeniyle derdest kamu davalarının bulunduğu, bu dosyalar celp edilmeden etkin pişmanlıktan bahsedilmeyeceği, atılı suçun CMK’nın 100/3-a maddesinde yer alan suçlardan olması dikkate alınarak itirazın kabulüne ve sanık hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkartılmasına karar vermek gerekmiştir.”

Bu kararın üzerinden 25 gün geçti ancak ‘Efe’ kod adlı gizli tanık Bozkurt’tan hiçbir iz yok.

YORUMLAR 4
  • Engin 5 yıl önce Şikayet Et
    Savcılığın itirazına rağmen bu haini serbest bırakan mahkeme heyetini fetöye yardım yataklıktan üye olmaktan acilen görevden alınmalı hainin kaçmasına izin vermişler resmen adamlar teröristi serbest bırakıyor
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    fetöcü ve pkk lı namussuzzz yalancı tanıklıktan şimdi hesap vereceksin sakın kaçırmayın haini
    Cevapla
  • kemal bey 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafaların hepsi kaçtı gemiyi ilk terkedenler , onları destekleyenlerin yanında..
    Cevapla
  • sebo 5 yıl önce Şikayet Et
    kacmayan kaldimi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor