Maltepe sahilde iki güzel etkinlik bugün sizleri bekliyor

Maltepe Sahil Orhangazi Şehir Parkında Bilimin eğlenceli dünyasına davet eden “Bilim Seyyahları” ile tarih, kültür ve gastronomi şehri “Hatay Günleri” var.

Maltepe sahilde iki güzel etkinlik bugün sizleri bekliyor
Maltepe sahilde iki güzel etkinlik bugün sizleri bekliyor
GİRİŞ 29.09.2018 10:02 GÜNCELLEME 29.09.2018 10:03

Birbirine çok yakın mekânlarda bulunan etkinliklerden Bilim Seyyahları, Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından gerçekleştiriliyor. “Bilim Seyyahları” projesi TÜBİTAK tarafından 4007-Bilim Şenlikleri Destekleme Programı çağrısı kapsamında desteklenmesine karar verilmiş. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla 27-29 Eylül 2018 tarihleri arasında Maltepe Orhangazi Şehir Parkında gerçekleştiriliyor. Geniş bir yelpazede hazırlanan çeşitli bilimsel etkinlikler ve deney gösterileri ile katılımcıların bilimsel farkındalıklarının arttırılması hedeflenen şenlikte Fizik atölyesi, kimya atölyesi, biyoloji atölyesi, matematik atölyesi, robot atölyesi, bilim kurgu atölyesi, coğrafya atölyesi, bilim tarihi atölyesi, uçak atölyesi, film atölyesi, deney gösterilerinin yanı sıra Türksat, Türk Hava Yolları, Tügva İcathane, Türkiye Teknoloji Takımının stantları da yer alıyor. Sekiz (8) farklı ülkede gerçekleştirilen “Bilim Seyyahları” İstanbul’da ise üçüncü (3.) kez düzenleniyor. Etkinliğin bugün (29 Eylül Cumartesi) üçüncü ve son günü.

Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) tarafından düzenlenen "İstanbul'da Hatay Günleri", İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığı Maltepe sahil etkinlik alanında yurtiçinden ve yurtdışından gelen ziyaretçilerini ağırlıyor. Bu yılki teması "Barış, Hoşgörü ve Kardeşlik" olan ve "Neden Hatay'a Gitmeliyiz?" sorusuna yanıt bulacağınız, Hatay'ı tüm yönleriyle tanıtmayı hedefleyen etkinlik, 26-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşiyor.

 

 

Hatay'ın kültürel zenginliklerini daha geniş kitlelere aktarabilmek ve şehrin sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunmak adına düzenlenen İstanbul'da Hatay Günlerinde ziyaretçiler, Hatay'ın sahip olduğu kültür, tarih ve gastronomi mirasını yakından tanıma fırsatı buluyor. Şehrin yerelden küresele tanınırlığını ve şehrin ziyaretçi sayısını artırmak hedefiyle düzenlenen organizasyon, sanayi alanında da istihdamı artırmaya dönük çalışmaları teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu yıl sekizincisi (8.) düzenlenen etkinlik yarın (30 Eylül pazar) son buluyor.

Aynı mekânda iki farklı etkinlikte ailece güzel bir cumartesi günü geçirebilirsiniz.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!