29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 3 gün resmi tatil olacak mı?

Bu ay içinde kısa tatil plan yapanların merak ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kaç gün tatil olacak? Özellikle çalışanların ve öğrencilerin merak ettiği 29 Ekim resmi tatil mi sorusuna ilişkin açıklama geldi. Buna göre kaç gün tatil olacağı belli oldu...

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 3 gün resmi tatil olacak mı?
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 3 gün resmi tatil olacak mı?
GİRİŞ 17.10.2018 10:49 GÜNCELLEME 17.10.2018 10:49

Yaz aylarından fiyatların yüksek olması sebebiyle tatile çıkmayanlar Eylül ve Ekim ayını değerlendiriyor. Bu ayda ufak bir tatil planı yapan çalışanlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında kaç gün tatil olacağını merak ediyor. 2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkındaki Kanun’da açıkça belirtilen ifadelere göre her sene olduğu gibi bu senede 29 Ekim günü resmi tatil olacak tüm okullar kapalı olacak kamu ve özel sektör çalışanları izinli sayılacak.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI ÜÇ GÜN TATİL Mİ?

 

2018 yılı itibariyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı pazartesi gününe denk geliyor. Yani 27 Ekim Cumartesi 28 Ekim Pazar gününü birleştirenler toplamda üç gün boyunca tatil yapabilecek. Bununla birlikte 26 Ekim cuma günü yıllık izininden kullananlar toplamda dört gün tatil yapabilecek.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

PTT Kargo, özel kargo şirketleri, bankalar, vergi daireleri, okullar, nüfus müdürlükleri kısacası tüm kamu kurumları kapalı olacak ve işlemlerini halletmek isteyenler 30 Ekim salı günü halledebilecek. Yapılan açıklamaya göre eczaneler nöbetçi usulü çalışmaya devam edecek.

2019 Resmi Tatil Günleri Belli Oldu Öğrenmek İçin Tıklayınız

29 EKİM NEDİR? NEDEN KUTLANIR?

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanmaktadır.

1924 yılında ise cumhuriyetin ilanı şenliklerle kutlanmıştır. 2 Şubat 1925'te, Hariciye Vekaleti'nce (Dışişleri Bakanlığı) düzenlenen bir kanun teklifinde 29 Ekim'in bayram olması önerilmiştir. Bu teklif Meclis Anayasa Komisyonu tarafından incelenmiş ve 18 Nisan'da karara bağlanmıştır.

19 Nisan'da ise teklif TBMM tarafından kabul edilmiştir. 628 sayılı bu kanun ile 29 Ekim, 1925'ten itibaren ülke içinde ve dış temsilciliklerde bayram olarak kutlanmaya başlamıştır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı