Bu yıl Tek Tip Askerlik sistemi mi gelecek? Askerlik süresi düşüyor mu?

Hükümet kanadından, vatani görevini henüz tamamlamış asker adaylarını yakından ilgilendirecek açıklamalar geldi. Askerlik görevini icra edecek kişilerin gündeminin merkezinde yer alan Tek Tip Askerlik sistemi mi geliyor? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü tarafından yapılan açıklamalar ışığında bu yıl askerlik süresi düşecek mi?

Bu yıl Tek Tip Askerlik sistemi mi gelecek? Askerlik süresi düşüyor mu?
Bu yıl Tek Tip Askerlik sistemi mi gelecek? Askerlik süresi düşüyor mu?
GİRİŞ 01.11.2018 17:19 GÜNCELLEME 01.11.2018 17:19
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Son dönemlerde hükümet kanadından peş peşe gerçekleştirilen açıklamalar neticesinde yeni askerlik sistemine geçileceği hususu aktarılmıştı. Bu bağlamda Bedelli Askerlik uygulamasında da yeni düzenlemenin hayata geçirilip yasalaşmasıyla birlikte, askerlik süresinin düşürülüp düşürülmeyeceği gündemde tartışılan konular arasına taşındı. Bu gelişmelerin sonrasında konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından, askerlik görevini ifa edecek kişilere yönelik mühim açıklamalar gerçekleştirildi. Peki, uzun dönem askerlik yapacak gençleri yakından ilgilendirecek askerliğin indirilmesi esasına dayanan 9 aylık Tek Tip Askerlik sistemi gelecek mi? Tek Tip Askerlik uygulaması üzerine çalışmaların olup olmadığına dair basın mensupları tarafından yöneltilen soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın aktardığı en son gelişmeler ışığında bu yıl askerlik süresi düşecek mi? İşte, vatani görevini henüz tamamlamış asker adaylarının ''Askerlik süresi kısalacak mı, Askerlik süresi 9 aya mı inecek?'' şeklinde sıklıkla sorgulamaya aldığı soruların yanıtlarına haberimizden erişebilirsiniz. 

TEK TİP ASKERLİK SİSTEMİ Mİ GELECEK? ASKERLİK SÜRESİ KISALACAK MI?

Basın mensupları tarafından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’a; "Tek tip askerlik tartışmalarıyla ilgili bir çalışma var mı?" şeklinde yönelttiği sorular karşısında yanıt verdi. Yeni askerlik sistemi hususunda açıklamalarda bulunan İbrahim Kalın;

"Zaman zaman Sayın Cumhurbaşkanımızın gündemine de getirilen bir konu bu. Aslında nihai olarak varılmak istenen nokta profesyonel bir ordu. Böylece de zorunlu askerliğin yeniden formüle edilmesi, tek tip askerlik denilen şeyde sürelerin bir tek hale gelmesi konusu... Şimdi bu tabii uzun vadeli bir proje. Bugün itibarıyla, yürüyen bir çalışma var diyemem ama Türk Silahlı Kuvvetleri aslında ordu mensupları itibarıyla yüzde 50 civarında profesyonelleşmiş durumda zaten. Oran olarak o noktaya geldik. Bunun diğer boyutları tabii ki tartışılacak, müzakere edilecek. Kabine, Meclis ayağında bunlar konuşulacak." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 33
  • muhammed 5 yıl önce Şikayet Et
    düşsünde fakir fukara sevinsin
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    okuyan ile okumayan bir olur mu bu ne rezalet bunca senedir devam eden bir şeyi neden değiştiriyorlar.hak yemekten başka bir şey değil
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Tek tip askerlik olsun tek tip olsun herkez bekliyor
    Cevapla
  • YASİN 5 yıl önce Şikayet Et
    Tmm bende okudum ama biz okuduk diye iki kat daha mı değerli oluyoruz herkes eşit olmalı bence güzel bi uygulama
    Cevapla
  • Türkiyem 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatan görevini 15 ay yaptım...
    Cevapla
  • BlacknBlue 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim seviyesine göre kısalmalı...
    Cevapla
  • fly 5 yıl önce Şikayet Et
    Nerden düşecek uzaydan mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!