Suudi Arabistan'dan kafa karıştıran yeni açıklama!

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittiğinden beri haber alınamayan Cemal Kaşıkçı hakkında açıklama yaptı. Turan Kışlakçı, Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü birkaç yerden teyit ettiklerini açıkladı. Suudiler ise yeni açıklamalarında "öldürüldü" suçlamalarını reddetti.

GİRİŞ 07.10.2018 15:56 GÜNCELLEME 07.10.2018 17:41
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal  Kaşıkçı'nın, 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği ve bir daha da dışarı çıkmadığı Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önündeki bekleyiş devam ediyor.

AK Parti Genel Başkan Danışmanı Yasin Aktay, Suudi Arabistan vatandaşı olan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili konuştu. Aktay, "Saat 13.00'te evrağın hazır diye bekliyor. O saatte de 2 uçak dolusu insan geliyor ve konsoloslukta bulunuyor. Bana 16.40 civarı haber veriliyor. 3 saat 40 dakika sonra ilk haber alanın ben olduğumu anlıyorum. Ben gerekli yetkililere haber veriyorum. Bütün tedbirlerin de alındığını biliyorum" dedi.

Aktay şunları söyledi:

 

 

- Bir ay kadar önce görüşmüştük. Bana, Suud vatandaşlarına yönelik yapılabilecek operasyonlardan endişelerinden bahsetmişti. Türkiye'de yapılamayacağına dair ifadeleri olmuştu. Türkiye'de bu tip operasyonlar yapamayacaklarına dair güven duyuyordu. Kendisiyle ilgili böyle bir durum olduğunu tam olarak ifade etmemişti. Ben de kendisine yardımcı olabileceği yönünde ifadem olmuştu.

- Çok vahim bir durum. Acı bir durum. İnsanların neye güvenecekleri açısından zor bir durum. Tüm gelenekleri yok eden, darbe vuran bir durum.

- Randevuyla gidiyor. 2 saat öncesinden konsolosluğa haber veriyor. Saat 13.00'te geliyorum diye bilgi veriyor. Randevulaşıyorlar. Saat 13.00'te evrağın hazır diye bekliyor. O saatte de 2 uçak dolusu insan geliyor ve aynı saatlerde konsoloslukta bulunuyor. Bana 16.40 civarı haber veriliyor. 3 saat 40 dakika sonra ilk haber alanın ben olduğumu anlıyorum. Ben gerekli yetkililere haber veriyorum. Bütün tedbirlerin de alındığını biliyorum.

- İlk aldığım yanıt çok vahim. Girip çıkmaması olağanüstü bir durum. Orası bir konsolosluk, diplomatik bir merkez. Cemal Kaşıkçı bilinmeyen bir insan değil. Dünya çapında bir insan. Türkiye'de de tanınan bir insan. Benim de şahsi bir dostluğum var. Suudi Arabistan'ın en entelektüel insanı olarak biliniyor. Onu herkes tanıyordu. Görüşleri ilgiyle izlenmesi gereken bir insan. Kendisine bir şey yapılmayacağı güvenle gitmiş oldu.

- Türk emniyeti, istihbaratı hiçbir şey kaçmaz ondan. Eğer bir operasyon o saatten sonra yapılmış olsayı kesinlikle yapılamazdı. Belli ki 13.00 ile 16.40 arasında bir şey yapılmış olacak.

Emniyetin verdiği bilgiye göre Kaçıkçı, evlilik işlemleri için 2 Ekim Salı günü saat 13.12'de Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndaki randevusuna gitti ve bir daha dışarı çıkmadı.

TÜRK- ARAP MEDYASI DERNEĞİ: ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ BİRKAÇ YERDEN TEYİT ETTİK

Öte yandan TRT Haber'e konuşan Türk- Arap Medyası Derneği Başkanı Turan Kışlakçı, "Cemal Kaşıkçı öldürüldü. Biz içeride misafirhanede olduğunu sonrasında da çıkarıldığını düşünüyorduk. Ancak birkaç yerden teyit ettik. Cemal Kaşıkçı öldürüldü. Hepimizin başı sağ olsun. Biz gıyabi cenaze namazı için hazırlanıyoruz. Bundan sonra dünya vicdanı ve Suudi Arabistan karşı karşıya gelecek" duyurusu yaptı.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN YENİ AÇIKLAMA

Dün İngiliz haber ajansı Reuters, iki Türk yetkiliye dayandırdığı haberde, Türk polisinin kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın elçilikte öldürüldüğüne inandığını ve cinayetin önceden planlanarak cesedin daha sonra elçilik binasından çıkartıldığını düşündüğüne yer vermişti. Bugün ise Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nun Twitter hesabı üzerinden yeni bir açıklama geldi.

Açıklamada, "Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu'nda resmi bir kaynak, Reuters Haber Ajansı tarafından yayınlanan ve Türk yetkililer kaynak olarak gösteren açıklamalarında, Suudi vatandaşı Jamal Khashoggi'nin İstanbul'daki Suudi Konsolosluğu'nda öldürüldüğüne dair suçlamaları reddetti. Kaynak, bu temelsiz suçlamaları şiddetle reddetti ve bu ifadelerinin konuyu vakıf olan veya gerçek bir Türk yetkililer tarafından yapıldığını sorguladı. Kaynak, Suudi yetkililerinden oluşan güvenlik bir heyeti, Suudi tarafın talebi ve Suudi vatandaşı Jamal Khashoggi'nin ortadan kaybolmasına ilişkin soruşturmalara katılmak için kardeş Türk tarafının rızasıyla cumartesi günü İstanbul'a geldiğini belirtti. Kaynak, Krallığın, nerede olurlarsa olsunlar vatandaşlarının güvenliği konusundaki üstün hassasiyetini ve özenini vurguladı" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 64
  • EDE46 5 yıl önce Şikayet Et
    burda bir hesap var ama görülmesi gereken yer değil bu da; suud larla türklerin arası açılmalı operasyonu cesed dışarı çıkarılsa bile havaalanından geçemez yani o kalabalık gurubun yol güzergahındaki haraketlilik olaya boyut kazandıracak yada elçiliğin altına bakılmalı bu kadar göz önünde operasyon uluslararası bir operasyon demektir olamıyacak yerde olmaz dene operasyon tam bir istihbarat projesi?
    Cevapla
  • gakko 5 yıl önce Şikayet Et
    BU cinayetten sonra sudi halkini medyanin yardimiyla ayaklandirmak lazim ki Baba oğul devri bitsin tipki misir Tunus libya gibi olsun
    Cevapla
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Mısır da Sisi Libya'da iç savaş var yalniz
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir iştir.Ne vahşettir.Ne cesarettir..?? Müslümanlığın merkeziyim diyen bir devlet bu cinayeti nasıl işliyor..Hemde Türkiye'de..! Ciddi ,tesir edici bir karşılığı olması lazım..!
    Cevapla
  • Umut karka 5 yıl önce Şikayet Et
    Suutlar başını cok büyük belaya soktular bu iste israil istihbaratı nın olmaması mümkün degil Türkiyeye düsen bu cinayetin aydınlatması ulluslar arasi basinla beraber yapmasi lazım
    Cevapla
  • menekse 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu suud Hanedanının hayatı entrika.O şekilde yaşıyorlar.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!
Alanya'da CHP ve MHP'nin afiş atışmaları