'Biz o defteri kapattık' deyip son noktayı koydu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kızılcahamam Kampı kapanışında konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert bir şekilde yüklenen Erdoğan, IMF'den borç alınıp alınmayacağı ve MHP'nin af teklifi hakkında da çok net açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 07.10.2018 16:33 GÜNCELLEME 07.10.2018 16:33
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kızılcahamam'da gerçekleştirilen 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, "Sen korkaksın, ürkeksin, ne millisin ne yerlisin" çıkışıyla yüklenirken, IMF'den borç alınıp alınmayacağını konusuna da noktayı koydu. "Türkiye IMF defterini kapatmıştır" diyen Erdoğan, MHP'nin af teklifi için ise, "Adalet Bakanı'na talimatı verdik. Çalışmalarınızı yapın. Bu konuda biz ne yapabiliriz bakalım. Geçmişte çok aflar çıkarıldı. 'Bu affı çıkarır da bundan ne kadar siyasi rant elde ederiz'... Biz böyle düşünemeyiz. Cezaevi boşaltmak için af çıkarılmaz. O zaman cezaevlerini niye yaptık?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

 

 

- Üstlendiğimiz sorumluluklar itibariyle Türkiye'nin, bölgemizin ve dünyamızın her meselesi AK Parti'nin meselesidir. 81 milyon vatandaşımızın herbirinin hayatının her alanına ilişkin hizmetleri kendilerine en güzel şekilde sunmakla mükellefiz. Bölgemizden başlayarak umudu bize bağlayanlara sahip çıkmayı, el uzatmayı, onlara destek olmayı da vazifemiz olarak görüyoruz. AK Parti işte bu büyük davayı 17 yıldır hep ileriye taşımayı başarmıştır.

- Bu yola birlikte çıktığımız arkadaşlarımızın pek azı dışında tamamının burada olması, imtihanı alnımızın akıyla vermekte olduğumuzun işaretidir. Büyük AK Parti ailesinin her bir ferdine davamıza sadakatleri için teşekkür ediyorum. 

MUHALEFETE ELEŞTİRİ

- İnsanlar gibi ülkeler de partiler de sürekli sınamalara maruz kalırlar. Son yıllarda siyasi, ekonomik ve sosyal pek çok sınamayla karşılaştık. Gün oldu vesayetle boğmaya, gün oldu sokakları karıştırmak istediler, gün oldu terör örgütlerini üzerimize saldırdılar, gün oldu FETÖ'yü saldılar, gün oldu ülkemizi tecrit etmeye kalktılar. Milletimizle beraber bu tuzakların, bu oyunların hepsini boşa çıkardık.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, CHP VE KILIÇDAROĞLU'NA SERT ÇIKTI

- Bizi en çok üzen siyasi alternatif konumundaki partinin Türkiye'nin düşmanlarıyla aynı safta olmalarıdır. Bizim sorunumuz asla siyasi muhalefetle değil. Biz en kritik dönemlerde düşmanlarımızın saflarında yer alanlardan mustaribiz. HDP'yi, terör örgütleriyle ilişkisini kesmedikçe muhatap görmemiz mümkün değildir. Gezi olaylarında vandallarla mücadele ediyoruz CHP'yi yanlarında buluyoruz, FETÖ'yle mücadele ediyoruz CHP'yi onların saflarında görüyoruz. Bölücü terör örgütünün çukur eylemlerine karşı mücadele yürüyoruz CHP'yi karşımızda buluyoruz. Sınır ötesinde terör örgütleri üzerine yürüyoruz, CHP'yi karşı safta görüyoruz. Yaşadığımız son hadiselerde yine benzer durumlar karşı karşıya kaldık. Türkiye ekonomik bağımsızlığına yönelik sistematik saldırıya karşı tarihi mücadeele veriyor. Ana muhalefet ne yapıyor, safını karşı tarafın yanında belirleyerek ortalığı karıştırmaya çalışıyor. Bunun adı olsa olsa alçaklıktır.

- Kılıçdaroğlu sen korkaksın, sen ürkeksin ne millisin ne yerlisin.

TÜRKİYE-IMF İLİŞKİSİ

- Şahsıma, AK Parti hükümetlerinin en gurur duyduğum icraatları sorulsa, ülkemizi IMF boyunduruğundan kurtarmak olur. Biz göreve geldiğimizde 23,5 milyar dolar IMF'e borçla devraldık. 2013'te tamamen sıfırladık. Bunu yapan Bay Kemal biz değil miyiz? IMF misyonu gereği sadece devletlere borç verir. Bırakın onu, ondan sonra onlar bizden borç istediler. Türkiye 1960 darbesinin ardından IMF'in pençesine düşmüş, AK Parti'ye kadar kurtulamamıştır. 19 anlaşmadan Türkiye'nin ne kazandığını bilemiyoruz ancak çok ciddi bedel ödediğini biliyoruz. Biz göreve geldiğimizde bu borcu kucağımızda bulduk. Yılmadık, ödedik. Yarım asrı aşkın yükü kaldırdık. 

"TÜRKİYE İÇİN IMF DEFTERİ KAPANMIŞTIR"

Ne olduysa ondan sonra oldu. Yaşadıklarımızı IMF boyunduruğundan kurtulmaktan ayrı tutamıyorum. Bizim IMF'le işimiz yok, biz bu defteri kapattık. Biz ülkemize yatırım için arayıştayız. Bugün Türkiye IMF'in kredi desteğine ve teknik yardımının çok ama çok uzağında duruyoruz. Ekomnomik göstergelerimiz çok iyi bir durumdadır. Özellikle kamu, hane halkı, banklar ve özel sektör borçluluk alanlarında olumlu bir görüntüye sahibiz. Türkiye güçlü mali disiplini ve ayakları yere basan ekonomi politikalarıyla ekonomi yönetimini gerçekleştirme kapasitesine sahiptir. Yıl sonuna kadar 5 milyar dolar faiz dışı fazla vermeyi hedefliyoruz. Türkiye'nin IMF ile yolunun kesişmesi söz konusu olamaz. Türkiye IMF defterini tekrar açmamak üzere kapatmıştır. IMF konusunun gündeme getirilmesini gayet iyi biliyoruz. Başaramayacaklar.

ERDOĞAN, IMF ÜZERİNDEN CHP'YE YÜKLENDİ

- Ülkemizin başına IMF musibetini saran CHP'nin geçmişi daha vahimdir. Marshall yardımı meselesi var. Bunun öncülerinden biri de İnönü'dür. İnönü'nün sadakati o kadar ileridir ki. Dün neydi ki bugün ne olacak? ABD'nin kokartlı komandoları teröristlerle yan yana. Bunlar da CHP ile HDP ile kol kola. Bunlarla mücadeleyi veren benim Mehmedim. Mehmedimi istismar eden yine CHP yine HDP. 8 şehidimizin sorumlusu PKK değil mi? Onun perde arkası CHP, HDP değil mi? Bunların en ufak rahatsızlığını duyuyor muyuz? Kimi kandırıyorsunuz?

MHP'NİN AF TEKLİFİ

- Son günlerde birtakım tartışmalara şahit oluyoruz. Af meselesinde öncelikli ölçümüz var. Adalet Bakanı'na talimatı verdik. Çalışmalarınızı yapın. Bu konuda biz ne yapabiliriz bakalım. Geçmişte çok aflar çıkarıldı. 'Bu affı çıkarır da bundan ne kadar siyasi rant elde ederiz'... Biz böyle düşünemeyiz. Cezaevi boşaltmak için af çıkarılmaz. O zaman cezaevlerini niye yaptık?

YORUMLAR 56
  • Almanyada Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Uzun Adam Şimon Pereze one minute çektiği zaman Türkiyede yer yerinden oynamıştı. Mıuhalefette zelzele olmuştu. Şimdi nedense Uzun Adamın o zaman doğruyu yaptığını yıllar sonra anladılar.Doğruya doğru demek lazım, sevmesekde, hoşlanmasakda.
    Cevapla
  • YiğidoDoç 5 yıl önce Şikayet Et
    Keşke Sn. Bahçeli bu éAfé konusunu kamuoyu ile paylaşmasa idi de partiler arası kapalı görüşşeydi. Çok yanlış oldu Sn. Bahçeli! Bir kısım insanları umurtlandırmak da hoş değil!
    Cevapla
  • İbrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Af cikarmaya kimsenin hakki yok.
    Cevapla
  • Ali29 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis biz bu ülkede adalet istiyoruz. Bu ülkedeki adalet sistemi canileri, hırsızları, soysuzları, tecavüzcüleri, teröristleri, vatan hainlerini ne yazık ki koruyor. Avrupa uyum yasaları altında birçok ceza kanunumuz dejenere oldu, bir çok ahlaki kültürel değerlerimiz dejenere oldu, bir çok alanda yozlaşma oldu. Değil af yasası biz idam istiyoruz. Cezaevlerini boşaltmanın en uygun suçla mücadelenin en uygun yolu idamdır. Bir kişi bir suçu işlerken bir daha düşünecek bir daha düşünecek. Adamın onlarca yüzlerce adli sicili var hala suç işlemeye devam ediyor çünkü biliyor ki yapınca yaptığı yanına kar kalıyor.
    Cevapla
  • Fethi 5 yıl önce Şikayet Et
    İnancımıza göre yüce Allah bütün günahları bağışlarım kul hakkına karışmam karşıma kul hakkı ile gelmeyin diyor .. bu bile afın ne kadar haksız ve adaletsiz bir şey olduğunu gösteriyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama