40 yıl beklediler... Mutlu son!

Sivas’ta Karşıyaka Mahallesi halkının 40 yıldır beklediği 'Karşıyaka Köprüsü'nün bir kısmı tamamlanınca mahalle halkı üzerinde şükür namazı kılıp kurban kesti.

GİRİŞ 08.10.2018 16:58 GÜNCELLEME 08.10.2018 17:33
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Bölgedeki tarihi Kesik Köprü'nün restore edilerek ulaşıma kapatılmasının ardından Gültepe Mahallesi üzerindeki köprüden geçmeye başlayan mahalle sakinleri, yeni köprü yapılması için birçok kez girişimde bulundu.

ŞÜKÜR NAMAZI KILDILAR

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, geçen yıl tarihi köprünün yanına yeni köprü yapılması için çalışma başlatılması talimatını verdi.Karşıyaka Mahallesi ile bölgedeki birçok köyü şehre yakınlaştıracak köprünün yapımı kısa sürede tamamlandı.Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Çetin Aydın ve bazı mahalleliler, hafta sonu açılması planlanan köprünün üzerinde şükür namazı kılarak kurban kesti.

 

Muhtar Aydın, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun yıllardır Karşıyaka Mahallesi ile çok sayıda köyün bağlantısını sağlayacak yeni köprünün yapılması için çeşitli eylemler yaptıklarını söyledi.

EKSİĞİ YOK FAZLASI VAR

Yeni köprüye kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Aydın, "Bugün Allah'a şükretmek için şükür secdesi yaptık ve şükür kurbanı kesiyoruz. Köprümüz bitti, eksiği yok fazlası var." dedi.

Çetin Aydın, köprünün yapılmasıyla mahallelerinin ve bölgedeki köylerin şehirle birleştiğini ifade ederek, "Karşıyaka'nın kapısı kilitliydi, açıldı. Sivas'ta Karşıyaka konuşulmaya başlandı. Adım 'köprücü muhtar' olmuştu, kurtardım inşallah. Eskiden köprüleri devlet yapardı, Cumhuriyet döneminde Kızılırmak üzerinde iki tane köprü yapılmıştı. Belediye Başkanımız Sami Aydın'ın döneminde dört köprü yapıldı. Köprülerden birisi de burasıdır ve 25 milyona mal olmuştur. Mahallem adına belediye başkanımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.  

Yeni köprüyle mahallelerinin daha da gelişeceğini vurgulayan Aydın, emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUMLAR 16
  • El-Yahya 5 yıl önce Şikayet Et
    Şükür namazı değil. Şükür secdesi yaptılar...
    Cevapla
  • İskilip 5 yıl önce Şikayet Et
    TOSYA İSKİLİP ÇORUM DUBLE YOL MÜJDESİNİ BEKLİYORUZ İskilip üzerine düşeni yaptı İSKİLİP İN İSTEĞİ bu inşallah müjde verilir yapılır
    Cevapla
  • düşünür 5 yıl önce Şikayet Et
    iskilip tosya düple yolunu daha çok beklersiniz (çorum ,iskilip istanbul bağlantılı düple yol isterseniz belki yetkililer düşünür yol daha kestirme olur
    Cevapla
  • Kuzköylü 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen, çok gerekli, hele Tosyaya Tünel kazınması Farz oldu!
    Cevapla
  • lale devri 5 yıl önce Şikayet Et
    helall olsun
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    40 yıl yapılmayan köprü 1 yılda mı yapıldı, belediye başkanına helal olsun
    Cevapla
  • Mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kurban kesiyor.. Soluk borusu ve sinirleri keserek iskence yapılıyor.. zulum ve conayet oluyor.. Kurban kesmek kelleyi kesmrk degildir.. Hayvanin iskence çekmemesi ve sadece kanın boşalması ile ölmesi gerekir.. Sinirleri kesip çırpındırmak degil.. Herkes işini yapsın. Kuran isin ehli diye bize emreder.. buna dikkat edelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi