PKK'nın el kitabı ortaya çıktı

Yakalanan bir teröristin üzerinden PKK’nın el kitabı çıktı. TSK’ya karşı taktikler verilip, yolların tuzaklanması ve sivillerin hedef alınması gibi talimatların bulunduğu kitapta, teröristlerin “domuzlar gibi toplu hareket etmesi” isteniyor.

PKK'nın el kitabı ortaya çıktı
PKK'nın el kitabı ortaya çıktı
GİRİŞ 09.10.2018 07:57 GÜNCELLEME 09.10.2018 08:02
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Güvenlik güçlerinin peş peşe düzenledikleri operasyonlarla köşeye sıkışan terör örgütü PKK’nın, militanlarına el kitapçığı dağıttığı ortaya çıktı. Kitapçıkta yer alan bilgi ve ibareler, Batı’da ‘özgürlük hareketi’ olarak sunulan terörist yapılanmanın gerçek amacını da ortaya koyuyor. Geçtiğimiz günlerde ele geçirilen kitapçıkta Türk askerine karşı hain saldırıların nasıl gerçekleştirileceği anlatılıyor.

‘YOLLARI TUZAKLAYIN’

Türkiye’nin arazi şartları üzerine yazıldığı anlaşılan kitapçıkta açık açık saldırı talimatları veriliyor. Kitapta, teröristlerin nerelerde dolaşacaklarından nerelerde saklanacakarına kadar her türlü ayrıntı yer alıyor. Yolların tuzaklanmasına ağırlık verilmesi talimatının bulunduğu kitapta Türk ordusunun hareket alanını kısıtlamak için demiryolu ve karayollarının mümkün olduğunca farklı yerlerden tahrip edilmesi isteniyor.

‘SİVİLLERİ HEDEF ALIN’

Hendek teröründen sonra Türk askerinin terörle mücadele harekatlarına göre güncellendiği anlaşılan kitapçıkta, bölücü örgütün “fedai tim tarzı” olarak tanımladığı “yeni” eylem taktiklerine yer veriliyor. Terörist örgütün sivilleri hedef alması da “sadece asker hedef alınmamalı” denilerek açıkça ifade ediliyor. PKK, özellikle son dönemde bölgede AK Partili isimlere yönelik suikastlarla gündeme gelmişti.

ŞEYTANİ ÖNERİLER

PKK’lı teröristlerce uygulanan farklı taktiklerin, teknik ve teknolojik olarak üstün olduğu belirtilen Türk ordusunca hep boşa çıkartıldığı anlatılan kitapta, görüntüleme sistemlerini şaşırtacak türlü şeytani öneriler sıralanıyor. Termal kamera ve İHA’lara karşı “çamur sürün, elbiselerinizi ıslatın, vücudunuza naylon sarın, çuval giyerek saklanın” ifadeleri bulunan kitapta, Türk askerinden kaçamayan teröristlere verilen “Domuzlar gibi toplu hareket edin” talimatı da dikkat çekiyor.

AKADEMİK ÇALIŞMA GİBİ

Doğrudan Türk ordusuyla mücadeleye ilişkin hazırlanmış “Savaşçının El Kitabı” başlıklı kitap, özellikle Suriye’de ABD’nin PYD/YPG’ye verdiği eğitim hatırlandığında, adeta bir akademik çalışma görüntüsü veriyor. El kitapçığında kullanılan dil ve imla kurallarındaki titizlik dikkat çekiyor. Yazılan metinde teröristlerin hain eylemleri ve emelleri tek tek anlatılırken, bu metni hazırlayanlar ise merak uyandırıyor.

ÖRGÜTÜN KORKU SAATİ

PKK'lı teröristlerin, Türk ordusundan en çok korktukları saat de deşifre oldu. Kitapçıkta, "sabah vakti uyanık olun, çünkü bu saatler operasyon saatleridir" deniliyor. Türk ordusuyla çatışmaktan kaçınan ve hain pusulara yönelen teröristlere, "Gündüz sakın çatışmaya girmeyin" talimatı verildiği gibi, temas olması durumunda kaçılması isteniyor.

SIKIŞINCA KÖYLERE İNİN

Teröristlere erzak ve mühimmat anlamında temkinli olunması gerektiği ve Türk ordusunca sıkıştırılmaları durumunda köylere inmeleri talimatı da veriliyor. Teröre karşı çıkan bölge halkının Türk askeriyle işbirliği yapmasına karşı tedbirlerin yer aldığı kitapçıkta teröristlerden, köylerde istihbarata karşı koyarak gizlenmeleri isteniyor.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 12
  • BAM BAM BAM 5 yıl önce Şikayet Et
    Aslarlar, kurtlarda toplu hareket eder ama bunlara domuzlar gibi toplu hareket etme talimatı verilmiş. Kendilerinin ne olduğunu bilmeleri güzel. Domuz gibi hareket edecekler, domuz gibi yaşayacaklar, domuz gibi kaçacaklar, domuz gibi ölecekler.
    Cevapla
  • Yolcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Kendi tuzaklarınızda geberirsiniz inşallah çakal sürüleri
    Cevapla
  • M Yel 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah var gam yok sizde size destek verenlerde yok olacak Vatana can feda
    Cevapla
  • mahir 5 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikleliderler kandildenindirilmeli kafaları kopartılmalı
    Cevapla
  • murtaza 5 yıl önce Şikayet Et
    benim koyüme gelen terüristlerin heç şansı yok, hemen ihbar ediyurum, herkeş öyle yapmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!