Kış lastiği takma zorunluluğu için son gün! 2018 kış lastiği cezası kaç TL?

Kış aylarında trafik kazalarını en aza indirgemek için yapılan kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak? Havaların soğuması ile birlikte ticari araçlar için kullanılması zorunlu olan kış lastiğinin ne zaman takılması gerektiği araştırılıyor. Peki 2018 kış lastiği zorunluluğu ne zaman başlıyor? Kar lastiği takmama cezası ne kadar?

Kış lastiği takma zorunluluğu için son gün! 2018 kış lastiği cezası kaç TL?
Kış lastiği takma zorunluluğu için son gün! 2018 kış lastiği cezası kaç TL?
GİRİŞ 30.11.2018 16:16 GÜNCELLEME 30.11.2018 16:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bilindiği üzere kış lastiği uygulaması Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 81 ildeki tüm ticari araçlarda kullanılması zorunlu hale getirildi. Kış aylarında trafik kazalarını en aza indirgemek, olası trafik kazalarını önlemek için yapılan bu uygulama ile daha güvenli yolculuk yapılacak. Havaların soğuması ile birlikte vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konuların başında, ‘’kış lastiği ne zaman takılacak’’ sorusu yer alıyor. Peki 2018 kış lastiği uygulaması ne zaman başlıyor? Kış lastiğinin faydaları nelerdir? Kış lastiğinde nelere dikkat edilmesi gerekir? İşte tüm merak edilenler…

 

2018 KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık 2018 tarihi itibari ile başlayacak.

 

KIŞ LASTİĞİ TAKMAMA CEZASI NE KADAR?

Kar lastiği takma zorunluluğuna ilişkin esasları belirleme yetkisinin Resmi gazete'de yayımlanan 687 no'lu Kanun Hükmünde Kararname ile Ulaştırma,  Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına verildiğini ifade eden Arslan, uygulamanın 1 Aralık ile 1 Nisan arasında geçerli olduğunu belirtti. Bununla birlikte, kış lastiği zorunluluğuna uymayan araçlara denetimler kapsamında 2017 yılı için 625 TL iken, 2018 yılında bu cezanın 715 TL'ye yükselmesi beklenmektedir.

KIŞ LASTİĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Kış aylarında kazaların en büyük nedeni olan karlı ve buzlu zemin nedeniyle aracınız için tercih ettiğiniz lastik türünün de önemi artmaktadır. TÜİK`e ait verilere göre her yıl 17 bin trafik kazasının gerçekleştiği ülkemizde trafik kazalarının +7 derecenin altındaki hava koşullarında karlı ve buzlu zeminde meydana gelmesi kış lastiğini kullanımının yol ve can güvenliği açısından büyük önem taşıdığını gösteriyor.

Kış lastikleri, fren mesafeleri ve yol tutuş performanslarında yaz lastiklerinden farklı özelliklere sahip oldukları için kış aylarında en iyi performansı göstermektedirler. Kış lastikleri yapısal özelliğiyle 7 derecenin altındaki soğuk hava şartlarında sertleşmeyerek, tutunma özelliklerini sürdürür ve güvenli ulaşım sağlar. Sahip olduğu yüksek silika miktarıyla ıslak zeminde yol tutuşunu artırır. Karlı yüzeylerde yaz lastiklerine göre çekiş gücünü ve yol kavramayı %25 artırır. Hava sıcaklığının +7 derecenin altında olduğu yağmurlu bir havada 80 km/s hıza sahip bir otomobil durabilmek için yaz lastiğiyle 40 metreye ihtiyaç duyarken, kış lastiği takılı araç 34 metre mesafede durabilir. 6 metrelik fark tehlikeli bir durumda büyük önem taşımaktadır.

KIŞ LASTİĞİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİR?

Kış lastiği veya halk arasındaki adı ile kar lastiği, üzerinde M+S işareti bulunan ve 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak belirlenmiş ve sırt yüzeyinde özel olarak tasarlanmış desenleri bulunan lastik türüdür. Sadece buzlu zeminlerde kullanılabilen çivili lastikler de kış lastiği yerine geçer.

Kış lastiği, trafikte yüksek güvenliğin sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır. Ülkemizde kış döneminde trafik kazalarında yaşanan artışların, bir nebze olsun azalmasını sağlamayı amaçlayan kış lastiği uygulamasının denetimi yetkili bakanlık personeli, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından yapılacaktır.

- Kış lastiklerinin, bölgesine göre soğukların başladığı Ekim – Kasım ayları ile sona erdiği Mart -Nisan ayları arasında kullanılması, bu dönemde araçtaki tüm lastiklerin kış lastikleriyle değiştirilmesi gerekmektedir.

- Alınan lastiklerin tümü aynı ayara ve kaliteye sahip olmalıdır. Aksi durumda sağa/sola çekme durumları yaşanabilir. Bu, özellikle uzun yolda girilmemesi gereken risklerden biridir.

- Kış lastikleri diş derinliğinin 3 mm.nin altında olmaması gereklidir. Diş derinliği 3 mm.nin altına inmiş olan kış lastikleri, hem karlı, buzlu ve ıslak zeminlerde aracın çekiş performansının düşmesine yol açar, hem de güvenli sürüşe engel olur.

- Alacağınız kış lastiği ebatlarının, aracın standart lastiklerinin ebadından daha geniş tabanlı olmaması gerekir. Bu durumda lastiklerin yol tutuşu azaldığından, kızaklanmaya sebep olabilir.

- Kış lastikleri, yakıt tüketimini ve kabin içi sesi artırır. Bu nedenle satın almadan önce fiyatına, yakıt tüketimine ve kabin içi sese etkisine dikkat etmelisiniz.

- Lastiğinizin arabaya takılmadan önce balans ayarları yapılmalıdır.

- Önemli bir hatırlatma: Kış lastiklerinizi değiştirmiş olsanız bile, aracınızda zincir bulundurma sorumluluğun devam etmektedir. Kış lastikleri kullanarak, zincir kullanımına gerek olmadığı düşünülmemelidir.

YORUMLAR 2
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi benim çok merak ettiğim bir şey var "Bu lastiğin faydası nedir ya ? " Acayip merak ediyorum .Bu lastiğin faydası ne. ? ..Söylermisiniz Husisi araçlarda mecburimi değilmi ? Her kış bu soruyu sormaktan bıktım.TV de husisi araca çatır çatır cezayı kestiğini hepimiz gördük.Faydasını saymakla biteremediğiniz bu çok kıymetli lastiğin hususi araçlarda mecburi olup olmadığını öğrenmek İSTİYORUM !!!!!!!!!
    Cevapla
  • selahattin 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bütçesine katkı sağlamak ..Tüm lastikleri yaza da kışada uygun ürettirsinler .yepyeni normal lastikleri neden değiştirelim bu zor zamanda değilmi ? bende hususi panelvan var mecburi ..özel binek araçlarda mecburı değil .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...