Mevlüt Uysal: İstanbul'un 50 sene su sorunu yok

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, ”İstanbul kalabalık bir şehir ve yakın çevresinde su kaynaklarının az olduğu bir şehir. Böyle bir şehir de önümüzdeki 50 yıl su problemi yaşamayacaktır“ dedi.

Mevlüt Uysal: İstanbul'un 50 sene su sorunu yok
Mevlüt Uysal: İstanbul'un 50 sene su sorunu yok
GİRİŞ 10.10.2018 16:02 GÜNCELLEME 10.10.2018 17:25
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) işbirliğinde 11-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Su Kongresi ve Fuarı'nın tanıtım toplantısı Saraçhanede'deki belediye başkanlık binasında gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, Arap Su Birliği Genel Sekreteri Khaldon Khasman, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi İzzet Öztürk ve çok sayıda davetli katıldı. 

Dünyanın üçte ikisinin su olduğunu ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, “Dünyadaki suyun ancak yüzde 3'ü içilebilir konumda. Dolayısıyla su dünyada her zaman insanoğlunun karşısında bir problem olarak karşısına çıkmış. Su kemerleri ile uzak mesafelerden getirilen sular İstanbul, bu yönü ile insanlık tarihinde kullanılabilir suyu elde etme mücadelesinin en güzel örneklerinin yaşandığı şehirdir. Geçmişte bu mücadeleler olsa bile günümüzde kalabalık bir şehir ve yakın çevresinde su kaynaklarının az olduğu bir şehir. Böyle bir şehirde de önümüzdeki 50 yıl su problemi yaşanmayacaktır. Bugün itibariyle de su problemi ile mücadele konusunda en iyi çözümü yakalamış bir şehiriz” dedi. 

 

 

“Atık su ve su ile ilgili yeni teknolojiler konuşulacak” 

Su kongresi ve fuarının dünya genelindeki su sorunlarına katkı sağlayabileceğine değinen İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan ise, “Düzenlenecek kongrede temiz su, atık su ve su ile ilgili yeni teknolojiler konuşulacak. Ayrıca suyun tarihi ile alakalı konuşmalar ve oturumlar olacaktır. Kültürel sunumlarımız da olacak. Dünyaca ünlü Tuluyhan Uğurlu’nun su resitali olacak. Beraberinde tarihi objelerin sergilendiği su yapıları ile alakalı bir sergimiz olacaktır” şeklinde konuştu. 

YORUMLAR 17
  • selami 5 yıl önce Şikayet Et
    su çok pahali baskan millete yazik günah
    Cevapla
  • Türkiye Fatihleri 5 yıl önce Şikayet Et
    Hu Huuu Almanyanın hertarafı orman bu sebeple Almanyada herhafta ortalama 2-3 gün yağmur yağıyor.Sizde Türkiyemizin hertarafını ormanlaştırın derhal.Anca böyle çare var bolunun suyunu kullanarak değil.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Burhan? kardeş? Orman ve yeşillik alanlar nemli olduğu için Daha fazla yağmur yağar ama yeşili olmayan yerlerde hava kuru olduğu için nem oluşmaz ve buhar yukarıya çıkmadan kurur yağmur yağmaz kuraklık olur..kısaca Ormanı ,yeşilliği bol olan bölgeler bu yüzden çok yağışlı olur, Örnek; Yağmuru hiç eksik olmayan yemyeşil olan Karedeniz Bölgesi. orada yağışlar seller bu yüzden çok olur?.Bilmem anlatabildimmi? :)
    Cevapla
  • mtdrgn 5 yıl önce Şikayet Et
    adamlar çölde patates yetiştiriyor sana satıyor . sen de gelmiş yağmur yağarsa orman olur diyorsun. ağaçlar hep yağmur yağmadığı için kesilip bina yapıldı di mi? orman ve yağmur sebep sonuç ilişkisi değil, paralel giden bir doğa olayıdır. ormanları yok edersen doğanın dengesini bozarsın. elinle orman oluşturabilirsin ama yağmur yağdıramazsın!
    Cevapla
  • burhan yanlissin 5 yıl önce Şikayet Et
    Orman cok olursa yagmur cok yagar. Aynen katiliyorum. Orman su buhari olusturur.
    Cevapla
  • Burhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Orman olunca çok yağmur yağmaz, çok yağmur yağarsa orman olur. Sebeple sonucu birbirine karıştırma.
    Cevapla
  • Levent Kabadayı 5 yıl önce Şikayet Et
    2 sene sonra yağış olmazsa kuraklık basgosterebilir diye Bi haber duyabiliriz
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz Görmeyiz ama Aksine Bünya buzul çağına girecek ve Dünyanın bir çok kıtası sular altında kalacak yani küresel ısınma filan hikaye?.. Bazı bilim adamları böyle söylüyor ama Rant kavgası, Çünkü Güneşde patlamalar ile aşırı ve geçici ısı oluşacak Antartikada filan buzullar eriyecek Dünyanın bir çok yeri sular altında kalacak sonrası Güneş yıllar geçtikce bu patlamalardan sonra ısı kaybına uğrayacak ve Buzul çağına girilecek.
    Cevapla
  • Mmn 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah eksikligini vermesin
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ın izniyle başkan bey ALLAH ın izniyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!