Trump'tan Türkiye'ye kaşıkçı teklifi

ABD Başkanı Trump kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Trump, Suudilerle görüştüm, çok kötü bir durum, Türkiye ile birlikte çalışarak bu olayı aydınlatabiliriz' dedi.

GİRİŞ 10.10.2018 19:50 GÜNCELLEME 11.10.2018 08:47
Bu Habere 133 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray’da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trump, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"BİR SUUDİ YETKİLİYLE GÖRÜŞTÜM, BU ÇOK KÖTÜ BİR DURUM"

 

Trump, Suudi Arabistanlı en üst düzey bir isimle Kaşıkçı konusunu konuştuğunu ifade etti. Kaşıkçı’ya ilişkin Suudi Arabistan’dan kiminle görüştüğünü ismen zikretmeyen Trump, “Bu çok üzücü bir durum, çok kötü bir durum. Böyle bir şeyin bir gazetecinin ya da herhangi bir kimsenin başına gelmesine izin veremeyiz.” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İLE YAKIN ÇALIŞARAK OLAYI AYDINLATABİLİRİZ"

“Bu durum Beyaz Saray’da bizim için çok önemli bir mesele. Sonuna kadar gideceğiz.” diye konuşan Trump, konuya ilişkin olarak Türkiye ile yakın çalışarak olayı aydınlatabileceklerini söyledi.

"KAŞIKÇI'NIN NİŞANLISINI BEYAZ SARAY'A DAVET ETTİK"

Trump ayrıca Kaşıkçı’nın nişanlısıyla da görüştüklerini dile getirerek, kendisini Beyaz Saray’a davet ettiklerini belirtti.

"ANLADIĞIMIZ KADARIYLA KONSOLOSLUĞA GİRDİ, BİR DAHA ÇIKAMADI"

Trump, “Kimin yaptığını bulacağız. Anladığımız kadarıyla kendisi konsolosluğa girdi, fakat bir daha çıkmadı.” diye konuştu.

PENCE, SUUDİ ARABİSTAN'A FBI TEKLİFİ YAPMIŞTI

Trump'ın bu açıklamasından saatler önce ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise, Suudi Arabistan'a seslenerek "Suudilerin yardım talep etmesi halinde, ABD, Türkiye'ye FBI ekibi göndermeye hazır" teklifinde bulunmuştu.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 133
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Boylece yenı bır gundem yaratıldı bu mevzu nereye baglanacak buyuk meraktayız boyle bır durumda bıle abd guvensızlıgın abıdesı bence.
    Cevapla
  • saalih 5 yıl önce Şikayet Et
    işin arkasında bu çiyan var türkiyeye de soruşturmaya da bulaştırmayın . elindeki tiyatro belgelerini türkiyede ortaya sürmeye niyetliler biz aydınlatırız sarı çiyan . işin içinde israil ve abd olduğu ortaya çıkacaktır. amaç salmana diz çöktürmek. türkiye ile salmanı karşı karşıya getirmek. nasıl filim. bir kaşıkçı ile bir sürü kuş avlamak...
    Cevapla
  • Mirza 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya adamlar şunu demek istiyorlar siz bu işi açığa çıkarmayın .bırakın bu pisliği biz örtelim .yemezler hadin işininize karektersizler
    Cevapla
  • volkan 5 yıl önce Şikayet Et
    bırak bu işleri trump bırak... senin ne mal olduğunu biliyoz. az ötede oyna.. bulaşma bize...
    Cevapla
  • Fehmi 5 yıl önce Şikayet Et
    Fbi nedir bizim kendi ekibimiz yokmu laximsa biz size gonderelim kenedy suikastini cozsunler
    Cevapla
  • daser 5 yıl önce Şikayet Et
    adam gibi cevap buuu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!