Kaşıkçı olayında önemli detay: Pendik'teki sır araç!

Haber7, Suudi Arabistan konsolosluğuna girdikten sonra sırra kadem basan kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’yla ilgili önemli detaylara ulaştı.

GİRİŞ 11.10.2018 11:48 GÜNCELLEME 11.10.2018 12:14
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Haber7-Özel

Dün, Suudi Arabistan’dan İstanbul'a gelen 15 kişilik ekip ve bu ekibin İstanbul'da yaptıklarını gösteren kamera kayıtları gündeme düşmüştü. Bu kayıtlarda siyah lüks minibüs ile hareket eden ekibin Pendik'e gittiği ve 4 saat kadar sonra döndüğü ortaya çıktı. Ayrıca oluşturulan bir özel ekibin Kaşıkçı'nın kolundaki akıllı saat ile ilgili çalışma başlattığı öğrenildi.

 

 

 

SİYAH MİNİBÜS PENDİK'E GİTTİ

Haber7'nin görüştüğü güvenlik kaynaklarının iddiasına göre esrarengiz timi taşıyan araçlardan biri Pendik istikametine gitti. TEM otoyolu güzergahını izleyerek gişelerden çıkış yaptı. Polisin elinde gişe çıkışlarına kadar görüntü var. Ancak araç sonrasında kayıp. O araç yaklaşık 4 saat sonra tekrar konsolosluğa döndü. Dört saat boyunca Pendik'te nereye gitti. neler yaptı. Cemal Kaşıkçı o araçla Pendik'e mi götürüldü? Şimdilik bunlar sır, ancak 150 kamera görüntüsünü saniye saniye izleyen özel ekip Pendik'te aracın güzergahı olabilecek alandaki  tüm güvenlik kameralarını inceleme altına aldı. O kameralarda aracın izi sürülüyor..

POLİS AKILLI SAATİ ARAŞTIRIYOR

Polisin araştırdığı diğer bir konu da akıllı saat. Kaşıkçı konsolosluğa girdiğinde kolunda telefonuyla senknorize olan akıllı saat vardı.

Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice'ye bıraktığı cep telefonuna bağlı olan akıllı saat, gazeteci Kaşıkçı'nın akıbeti konusunda önemli ipuçları verebilir. Bu amaçla özel bir teknoloji ekibi oluşturuldu. Bu saatten gelen verileri teknoloji ekibi incelemeye aldı.

Kaşıkçı öldürüldü mü, yoksa hala hayattı mı? 

Hayattaysa konsoloslukta veya rezidansta mı tutuluyor? Yoksa uçaklarla yurdışına mı çıkarıldı? Bu sorular teknoloji ekibinin incelemesinden sonra netleşebilir.

 

YORUMLAR 18
  • Mehmet1 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence öldürülmedi kaçırıldı kamuoyunu öldürüldü mü öldü mü diye meşgul ederek kaçırma operasyonu yapılmıştır. Zaten bırakılan delillerde hep öldürüldüğünü ilişkin izlenim veriliyor
    Cevapla
  • sorgucu 5 yıl önce Şikayet Et
    bu suudlulara pendikte yer tarif eden kimdir, soruşturulması gerekir
    Cevapla
  • yakupp 5 yıl önce Şikayet Et
    biz kasikci ile uğraşırken, medyayi velveleye verip herkesin kafasını bulandirirken abd ve İsrail perde arkasinda ne filimler çeviriyor, Rabbim hukumetimize feraset versin, yardımcımiz olsun , tuzaklarini bosa cikarsin insh.
    Cevapla
  • sivasli5858 5 yıl önce Şikayet Et
    bu amerikalilar delilleri yok etmek icin adamı kıyma makinasinda cekip yok etmişte olabilirler
    Cevapla
  • Murat Erdoğru 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence cesedin baş kısmını bu minibüs ıssız bir alanda başka bir araca devredip ilk giden jet ucağa ulaştırdı, yani krala işi başardıklarını göstermek için. Cesedin diğer parçası konsoloslukta tutuluyor olabilir, kilidi değiştirilen odalarda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BBC, Rusya'nın Ukrayna'daki kayıplarının 50 bini aştığını tespit etti
MSB kaynakları: (İsrail-İran gerilimi) Muhtemel gelişmelere yönelik tüm tedbirler alındı