ABD'li papaz Brunson hakkında karar günü

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği ve casusluk iddialarıyla ev hapsinde tutulan ABD’li papaz Brunson, 4. kez hakim karşısına çıktı. İzmir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tanıkların dinlenmesine geçildi. Bu bölümde 4 tanık dinlendi ve yüzleştirme yapıldı. Daha sonra duruşmaya ara verildi.

GİRİŞ 12.10.2018 10:48 GÜNCELLEME 12.10.2018 15:07
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

ABD ve Türkiye arasında krize neden olan papaz Andrew Craig Brunson, bugün Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde 4. kez hakim karşısına çıkacak. 25 Temmuz 2018 tarihinden bu yana ev hapsinde tutulduğu dairesinde cezasını çeken ABD’li rahip, duruşma öncesi saat 05.30 sıralarında İzmir'deki evinden yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde bir araçla alındı. 



Brunson’ın çıkışı sırasında çevrede kuş uçurtulmazken, yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Rahip Brunson, daha sonra özel harekat polislerinin de bulunduğu çok sayıda polis aracıyla Aliağa ilçesindeki Şakran Cezaevi İnfaz Kurumu Kampüsü’ne götürüldü.



 

 

 

Papaz, İzmir’den Aliağa’ya götürüldüğü esnada özel harekat polisleri de eskort görevinde bulundu.İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava başladı.Brunson tüm savunmalarını Türkçe yaptı, kiliseye siyaset sokmadığını söyleyerek, tüm suçlamaları reddetti. İzmir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen rahip Brunson davasında duruşmaya ara verildi.

Tanıkların daha önce verdiği ifadelerden farklı ifade verdikleri öğrenildi.

 

YORUMLAR 99
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın yüzüne hiç dikkat ettiniz mi. Çünkü yüzünde hiç bir endişe ve korku görünmüyor. Gayet rahat ve imalı bir görüntüsü var. Anlaşılan o ki ülkemiz oyuna getiriliyor olabilir. ABD, şeytana bile pabucu ters giydirecek, çok sinsi ve kurnaz bir ülke.
    Cevapla
  • TÜRK OĞLU TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
    al papazı ver kızı
    Cevapla
  • arif abi 5 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberimiz mücadelelerinde nasıl bir stratejiyle tüm aleme örnek bir lider olduysa, bizler de onun ümmeti olarak onun yolundan giderek ve vakarımızı koruyarak mücadele etmeliyiz. Rahip bronsonu tutmamız vereceğimiz tavizleri azalttıysa bile bu bir başarıdır. İstenenler öyle böyle şeyler değildi çünkü. Gönderelim gitsin. Bizim içimizde rahipten daha tehlikeli hain teröristler dolaşıyor hala. Onlara bakalım biz.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Aman salın gitsin. Bundan sonrada vakıfmış kiliseymiş giren çıkan kimmiş kontrol altında olsun. Yasa dışı eylem yapan yabancı misyonerler sınır dışı edilsin
    Cevapla
  • büyükdoğu 5 yıl önce Şikayet Et
    papazı veripte yerine daha kârlı bi şey alamazsak o zaman üzülürüm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...