Düğümü bu görüntüler çözecek!

Kamera kayıtları, Cemal Kaşıkçı’nın içinde olduğu değerlendirilen resmi aracın başkonsolosun konutuna gelişini ve o anda yaşanan sıradışı hareketliliği açıkça gösteriyor.

GİRİŞ 12.10.2018 11:52 GÜNCELLEME 12.10.2018 12:06

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na 2 Ekim'de girdikten sonra ortadan kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayında düğümü Başkonsolos Muhammed Uteybi'nin konutunda yaşanan gelişmeler çözecek.



1 KİLOMETRE ÖTEDEKİ KONUTA...

 Olay gününe ait güvenlik kamerası görüntülerinde, Kaşıkçı'nın 13.14.36'da başkonsolosluk binasının girişinde olduğu, 1 saat 54 dakika sonra konsolosluk yerleşkesinden çıkan 2 aracın Başkonsolos Uteybi'nin konutuna gittiği görülüyor.

 

 

 Görüntülerde iki aracın 15.08'de konsolosluktan çıkış yaptığı, 1 kilometre yakında bulunan Muhammed Uteybi'nin konutuna gelmesinin ardından burada ciddi bir hareketlilik yaşandığı açıkça görülüyor.

 34 CC 1865 plakalı Mercedes Vito'nun konsolos konutuna yaklaşmasının ardından konutun önünde bekleyen kişinin cep telefonuyla görüştüğü, bu sırada 4-5 kişinin konsolos konutunun önüne geldiği ve bazı kişilerin konut giriş kapısından içeri girdiği görülüyor. Vito model aracın konutun garajına alınması da dikkat çekiyor.

 En başından beri, Cemal Kaşıkçı'nın söz konusu araçta olabileceği iddia ediliyor. Söz konusu görüntüler ışığında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada olayı çözecek en önemli bilgilerin, Başkonsolos Muhammed Uteybi'nin konutunda yaşananlar olduğu değerlendiriliyor. Türk güvenlik güçlerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında, konsolosluk binası kadar konsolos konutunda yapılacak bir incelemenin, olaya ışık tutacağı değerlendiriliyor.

SABAH

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"