Brunson Beyaz Saray'da! Trump: Eskiye döneceğiz!

ABD Başkanı Trump, dün hakkındaki hüküm uygulanarak İzmir'de serbest bırakılan Amerikalı Papaz Brunson'ı Oval Ofis'te kabul etti.

GİRİŞ 13.10.2018 22:02 GÜNCELLEME 14.10.2018 11:13
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

 ABD Başkanı Donald Trump, İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla yargılandığı davada 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verilerek hakkındaki adli kontrol hükümleri kaldırılan Amerikalı Andrew Craig Brunson'ı Beyaz Saray'da kabulünde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. İlişkilerde eskiye dönmek için büyük bir adım." dedi.

"ŞU ANDA TÜRKİYE İLE HARİKA BİR İLİŞKİYE SAHİP OLMA ŞANSIMIZ VAR"

 

 

Brunson konusunda özellikle son dönemde çok çalıştıklarını belirten Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Şu anda Türkiye ile harika bir ilişkiye sahip olma şansımız var." ifadesini kullandı.

Trump, Brunson'ın serbest kalmasının ardından Türkiye'ye yaklaşımlarının düne göre farklı olduğunu  vurgulayarak, "Şu anda Türkiye ile harika bir ilişkiye sahip olma şansımız var." diye konuştu.

BRUNSON: TÜRKİYE'Yİ SEVİYORUZ, TÜRK HALKINI SEVİYORUZ

Daha sonra söz alan Papaz Brunson ise serbest kalması için çaba gösteren Amerikalı yetkililere teşekkür etti.

Trump'ın Türkiye'ye yeniden dönmek isteyip istemediği şeklindeki sorusuna yanıt veren Brunson, "Türkiye'yi seviyoruz. Türk halkını seviyoruz. Orada 25 yıl yaşadık." dedi.

TRUMP: TÜRK HALKI BÜYÜK BİR HALK

Brunson'ın sözlerinin ardından ABD Başkanı Trump da "Türk halkı büyük bir halk, bunu biliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 165
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    Caniniz Cehenneme zalimler
    Cevapla
  • Erol kaya 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd ve israil terörist devlettir bunlardan dost olmaz bu papaz kararı yanlış kafasına sıkılmalıydı abd bizim papazı vermedi halk bankası müdürünü vermedi pkk ya destek yoğ ye destek fetö ye destek ekonomik baskı bunlar bizim düşmanımız bunlardan dost olmaz
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hersey dussun .ekonomi .deki pazar fiyatlari .ama dolarla ticaret olmasin
    Cevapla
  • pehlivan 5 yıl önce Şikayet Et
    yani diyorki türkiye 51 nci eyaletimiz olmaya bi düdük yat bi düdük kalk yapmaya emirlerimizi yerine getirmeye başlayacak. biz hep alacağız ama size nah vereceğiz diyor. ama biz de diyoruz ki; bizi bölemeyeceksiniz !!!! diz çöktüremeyeceksiniz !!!! boyun eğdiremeyeksiniz !!!! size tabi olmayacağız !!!!
    Cevapla
  • Metin 5 yıl önce Şikayet Et
    papaz artık bizim adımıza abd de ajanlık yapacak, bu yüzden serbest bırakıldı. Devletimiz büyük hamleler yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi