'MİT görevlisiyim' diyerek dolandırmak istedi

Mersin'de "MİT görevlisiyim" diyerek, M.G. isimli vatandaşın 4 yıldır kayıp oğlunun PKK'nın elinde olduğunu, oğlunu para karşılığında kurtarabileceğini söyleyerek dolandıran 1 kişi suçüstü yakalandı.

GİRİŞ 15.10.2018 09:19 GÜNCELLEME 15.10.2018 09:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mersin'de "MİT görevlisiyim" diyerek, M.G. isimli vatandaşın 4 yıldır kayıp oğlunun PKK'nın elinde olduğunu, oğlunu para karşılığında kurtarabileceğini söyleyerek dolandıran 1 kişi, suçüstü yakalandı. Emniyetteki ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen şahıs, tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, 4 yıldan bu yana kayıp oğlunu arayan ve yasadışı örgütlere katılmış olmasından endişelenen M.G.isimli şahıs, N.G. adlı biriyle tanıştı. Kendisini MİT görevlisi olarak tanıtarak, müşteki şahsın oğlunun PKK'nın elinde olduğunu tespit ettiğini söyleyen N.G., çocuğu kurtarabileceğini, bunun için de resmi işlemlerde kullanmak üzere paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Bunun üzerine M.G., güvendiği N.G.'ye 8 bin lira bedelinde 5 cumhuriyet altını verdi. Bir süre sonra M.G.'yi tekrar arayan N.G., çocuğu kurtarmak için PKK'ya para vermesi gerektiğini, bunun için de 10 bin liraya ihtiyacı olduğunu belirtti. Bunun üzerine şahsın dolandırıcıolabileceğinden şüphelenen M.G., durumu Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yandol Büro Amirliği'ne bildirdi. Olayla ilgili çalışma başlatan ekipler, şahsın açık kimliğini belirledi. Şüpheli şahsın parayı istediği adreste önceden önlem alan ekipler, şahsı parayı alırken suçüstü yakaladı.

 

 

Emniyetteki ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen şahıs, tutuklandı.

Emniyet çıkışı gazetecilerin "MİT mensubuyum diyerek vatandaşı dolandırdığınız söyleniyor doğru mu?" sorusuna, "Yalan, iftira diyen" N.G., vatandaşın parasını aldığınız söyleniyor? sorusuna da, "Kimsenin parasını almadım" dedi.

YORUMLAR 3
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Mit görevlisi zaten görevli olduğunu hiç bir zaman söyleyip, kendini deşifre etmez.İstihbaratçılık oraya buraya caka atılacak bir iş değil,aksine dayak pahasına olsa bile susmaktır,vazifeyi gizlemektir.Bakın yabancı istihbaratçılara önümüze en iyi mücahit,en iyi abi ya da en iyi özgürlükçü,çağdaş v.b yanı sevdiğinin ve istediğinin en iyileri olarak bilinir,yani birer mükemmel şahsiyet davranışı sergilerler.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Zaten varlar yokmu gidin batmana turkiyede kayniyor bunlardan
    Cevapla
  • abdullah 23 5 yıl önce Şikayet Et
    asın,asın,asın.bu asalakların topluma zarardan başka bir şeyleri yok.temiz toplum için çürük yumurtaların ayıklanması lazım.katillerin,hırsızların,sapıkların,uyuşturucu madde satanların,dolandırıcıların,vatan hainlerinin hepsinin asılması lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı