Bedelli Askerlik 4.celp dönemi yerleri aktarıldı mı? Yeni gelişme...

Yürürlüğe girmesinin ardından hayata geçirilmesiyle birlikte asker adayları tarafından rağbet gören Bedelli Askerlik 4.celp dönemi yerlerinin hangi tarihte belli olacağı araştırılıyor. Peki, başvuru işlemini gerçekleştiren vatandaşların sıklıkla sorguladığı Bedelli Askerlik 4.celp dönemi yerleri ne zaman açıklanacak?

Bedelli Askerlik 4.celp dönemi yerleri aktarıldı mı? Yeni gelişme...
Bedelli Askerlik 4.celp dönemi yerleri aktarıldı mı? Yeni gelişme...
GİRİŞ 22.10.2018 12:47 GÜNCELLEME 22.10.2018 12:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İçerisinde çeşitli maddeleri barındıran düzenlemenin meclis tarafından onaylanarak yasalaşmasıyla birlikte uygulamadan faydalanabilmek için başvuru işleminde bulunan asker adayları Bedelli Askerlik 4.celp dönemi yerlerinin hangi tarihte netliğe kavuşacağına yönelik sorgulamalarını ağırlıklı olarak gerçekleştiriyor. Gerekli tüm şartları eksiksiz bir şekilde taşıyan ve askeri birliklerde 21 günlük eğitime tabi tutularak vatani görevini tamamlamak için başvurusunu yerine getiren vatandaşları yakından ilgilendirecek Bedelli Askerlik 4.celp dönemi yerleri ne zaman açıklanacak? 2018 yılı itibariyle yeniden hayata geçirilen Bedelli Askerlik 4.celp dönemi yerleri açıklanma tarihi kesinlik kazandı mı? İşte, uygulamaya alınmasının akabinde bu yıl 550 bin vatandaş tarafından başvuruda bulunduğu açıklanan Bedelli Askerlik konusuna ilişkin en son gelişmelere haberimizden erişebilirsiniz.

Tek Tip Askerlik çıkacak mı, ne zaman gelecek? Bu yıl askerlik süresi!

 

 

2018 BEDELLİ ASKERLİK 4 CELP DÖNEMİ NE ZAMAN? TARİH AÇIKLANDI MI?

Hayata geçirilen sistemden yararlanmak arzusu içerisinde olan ve ilgili başvuru işlemlerini yerine getiren asker adaylarının yoğun bir şekilde araştırmaya aldığı Bedelli Askerlik 4. Celp Dönemi, 3 Kasım tarihi itibariyle gerçekleştirilecek planlamanın akabinde vatandaşların erişimine sunulacak. Bedelli Askerlik celp dönemlerinin duyurulmasıyla birlikte tüm ayrıntılar, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Asker Alma sekmesi ve E-Devlet aracılığıyla ulaşılabilecek.

Konuya ilişkin şu an için resmi bir açıklama yapılmamasına karşın Bedelli askerlik 4. celp döneminin e-Devlet aracılığıyla 24 Ekim 2018 tarihi itibariyle yapılması tahmin ediliyor. Bedelli Askerlik 4. Celp döneminde eğitimini tamamlayacak asker adaylarının 24 Kasım tarihinde birliklerine teslim olarak, 14 Aralık tarihinde de birliklerinden terhis olmaları bekleniyor.

BEDELLİ ASKERLİK İÇİN GEREKLİ BELGELER LİSTESİ!

Bedelli Askerlik için gerekli belgeler listesi şu şekildedir:

1)Bedelli ödemesine dair dekont (3 adet)

2)e-Devlet'ten aldığınız ASAL Bedelli Başvuru belgesi (3 adet),

3)Kimliğinizle askerlik şubelerine gitmelisiniz.

BEDELLİ ASKERLİK

2018 BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İlk etapta e-Devlet kapısına giriş yaparak Milli Savunma Bakanlığı işlemleri içerisinde bulunan "ASAL Bedelli Başvurusu" hizmetine tıklayınız. Bu hizmeti onayladığınız takdirde karşınıza çıkan belgenin çıktısını alın. Bununla birlikte yine e-Devlet sistemi aracılığıyla bedelli askerlik için randevu almalısınız. Esasında randevusuz olarak da şubelere gidebilirsiniz fakat randevulu bir şekilde gittiğiniz beklemeksizin gerekli işlemlerinizi halledebilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı hizmetleri içerisinde bulunan "ASAL Randevu Başvuru" hizmetiyle birlikte dilediğiniz güne ve saate randevu alma imkanı elde edebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta da randevuyu en az 2 gün sonraya alabilirsiniz. Kısacası, bedelli askerlik başvurusu için askerlik şubesine gitmeden en az 2 gün önce randevunuzu oluşturmanız lazım gelmektedir.

Bedelli askerlik ücreti olan 15 bin TL'yi Ziraat Bankası, Vakıfbank ya da Halk Bankası şubelerine giderek gerçekleştireceğiniz ödemenin akabinde randevu aldığınız tarihte en yakın askerlik şubesine başvurmalısınız. Burada lazım gelen tüm evrakları şubenize iletmenizin sonrasında, burada çalışan personel gerekli evrakları hazırlayacak ve bu evrakları imzalayacaksınız. Evrakların gerekli kişiler tarafından imzalatılmasının arkasından işleminiz tamamlanacak ve 21 gün temel askerlik eğitimi için celp dönemi için bekleyişe geçeceksiniz.

BEDELLİ ASKERLİK

YORUMLAR 2
  • Emir 5 yıl önce Şikayet Et
    24 Ekim'de açıklanacağı nerede yazıyor ?
    Cevapla
  • Serkan AK 5 yıl önce Şikayet Et
    Bugün açıklanacak mı acaba ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı