FETÖ’nün kritik ismi HTS’den yakalandı

TÜBİTAK eski çalışanı M.K.K , MİT İstanbul Bölge Başkanlığı ve İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortak operasyonu kapsamında İstanbul/Pendik’te yakalandı .

FETÖ’nün kritik ismi HTS’den yakalandı
FETÖ’nün kritik ismi HTS’den yakalandı
GİRİŞ 16.10.2018 08:45 GÜNCELLEME 16.10.2018 11:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ByLock soruşturmasında kripto imamların özel konuşmalarını tarayan İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü FETÖ’nün Türkiye’de kritik kurum ve kuruluşlara örgüt üyelerini yerleştiren bilişim imamı M.K.K.'nın izini buldu. Şahsın kendisini gizlediğini belirleyen ekipler soruşturmayı derinleştirdi. Polis hiçbir şekilde ByLock izi bulunamayan ve konuşmalarda sadece adı geçen M.K.K’nın özel telefonunda inceleme yaptı. Ancak telefonunda ByLock bulunmadı. M.M.K’nın ByLock için başka bir telefon kullandığı belirlendi.

40 İLDE SİNYAL BULUNDU

 

 

Akşam’dan Devrim Tosunoğlu’nun haberine göre; Yapılan HTS kayıtlarında M.K.K’nın gittiği tam 40 ilde örgüt konuşmalarında adının geçtiği ByLock kullanılan telefonla özel telefon hattının aynı noktada baz sinyali verdiği saptanınca operasyon düzenlendi. Polis ve MİT, M.K.K’yı İstanbul’da hücre evinde yakaladı. FETÖ’nün bilişim imamı olduğunu tespit edilen M.K.K.’nın bilgisayar ve elektrik elektronik mühendisliği bölüm mezunu öğrencileri ASELSAN, TÜRK TELEKOM, HAVELSAN ve TUSAŞ gibi kurumlarında stratejik noktalara yerleştirdiği ortaya çıktı. Özel bir üniversite öğretim görevlisi olan M.K.K’nın TÜBİTAK’ta da görev aldığı öğrenildi.

Öte yandan M.K.K'nın ABD'ye kaçma girişiminde olduğu tespit edildi.

HTS NEDİR?

HTS, kişilerin sahip oldukları telefonlarıyla gerçekleştirdikleri görüşmelerin; arayan, aranan, arama süresi, arama yeri ve sinyal alınan baz istasyonlarının tespit edilmesidir.

ASELSAN CİNAYETLERİ AYDINLATILACAK

M.K.K.’nın bağlantıları ve ifadeleri Türkiye’nin önemli kurumlarındaki karanlık cinayetleri aydınlatacak. Güvenlik güçleri özellikle ASELSAN ve TÜBİTAK’ta karanlık olaylarla M.K.K.’nın kurumlara yerleştirdiği örgüt üyelerinin bağlantılarının çözülmesiyle birçok olayın aydınlatılmasının sağlanacağını belirtti.

YORUMLAR 6
  • Bozyaka. 5 yıl önce Şikayet Et
    İzmir Bozya Devlet Hastahanesi'nde, devletin internet ve bilgisyarından, millete, yasaklanan sitedeki Erdoğan karşıtı videoları (devlet kurumunda) izleten eski başhekim yardımcısı farmakolog dr'u havaalanında gördüm. Adam TÜBİTAK'a hakem olmuş. Aaah Ömer'im, sen Şehid oldun da, adamlar bugün bu noktada.
    Cevapla
  • Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    ASELSAN cinayetleri aydınlatılmalı , ben şahsen İSRAİL ve ABD den şüphelenirim , FETÖ yü taşeron oarak kullanabilirler.
    Cevapla
  • Reis'e. 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir dönem askeriyeye adrenalin üreten firmanın sahibinin de bylock hattı olduğu, soranlara "sildirdik" dediği biliniyor. MEMURSEN'E sızıyorlar şimdi. 15 Temmuz Şehitlerini anma gibi toplantılarda en öndeler. Yeni maske: ülkücü bıyığı.
    Cevapla
  • Takiyyecilere. 5 yıl önce Şikayet Et
    Alın size benim kanıtlanmış fetömetre ölçülerimden bir tane daha: 17 Aralık sonrası bunlara keçi sakal bırakarak "arazi oldum" sanma takıntısı geldi. Sonra belli ki iş "ülkücü bıyığına" döndürüldü. Yunanistan'a kaçan pilotlardan Zekeriya Öz'e kadar çoğu keçi sakal bıraktı. Daha sonrakiler ülkücü bıyığı. Çevrenizde "yaşantısı ile ilgisi olmadan bu sakal ve bıyıkları bırakmaya başlayanlara" dikkat. Bizde de birisi keçi sakallı ve 15 Temmuz Şehidlerini anma programında konuşma bile yaptı.
    Cevapla
  • Harun 5 yıl önce Şikayet Et
    Aselsan-tubitak cinayetlerini devlet aydınlatmalı kesinlikle ŞEHİTLERİMİZE kalanlarına RABBİM sabır versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"