TBMM önünde hareketli saatler! Ateş açıldı...

TBMM yakınında polisin dur ihtarına uymayan bir traktör polisi alarma geçirdi. Polisin 'dur' ihtarına uymayan bir traktör güvenlik güçlerinin açtığı ateş ile durduruldu.

GİRİŞ 16.10.2018 11:11 GÜNCELLEME 16.10.2018 11:52
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Kızılay'daki trafik kontrol noktasında görevli polisler, Atatürk Bulvarı'nda seyreden plakasız bir traktörün sürücüsüne "dur" ihtarında bulundu. Polisin uyarısını dikkate almayan traktör sürücüsü, önündeki araçlara çarparak, Çankaya yönüne doğru ilerledi. TBMM'nin Çankaya kapısı önünde polisin uyarı ateşi açması da traktör sürücüsünü durduramadı.

A.A'nın haberine göre, polis ekiplerinin lastiklerine ateş ettiği traktörün sürücüsü, birçok aracı altına alarak ezdi. Sürücü, Çankaya Caddesi'nde bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. İsminin Aydın Sakarya olduğu öğrenilen Beypazarı nüfusuna kayıtlı 45 yaşındaki şoför gözaltına alındı. 

Herhangi bir suç kaydının bulunmadığı bildirilen Sakarya'nın, polise verdiği ilk ifadede, "traktörünü İsrail Büyükelçiliği önüne çekip eylem yapmayı planladığını" söylediği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

 

Konuyla ilgili Emniyet'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

16 Ekim 2018 günü saat 09.30 sularında İlimiz Çankaya İlçesinde seyir hâlindeki bir traktörün karıştığı mala zarar verme olayıyla ilgili olarak aşağıdaki hususlar tespit olunmuştur:

1. Polisin, durumundan şüphelenerek dur ihtarında bulunduğu traktör sürücüsünün yapılan ikazlara rağmen durmaması sonucu, ekiplerimizle traktör sürücüsü arasında kovalamaca yaşanmış ve söz konusu araç Şehit Ersan Caddesi üzerinde durdurularak kontrol altına alınmıştır.

2. Olayda ilk belirlemelere göre 6 araçta maddi hasar meydana gelmiştir.

3. Olayın faili A.S.nin Beypazarı İlçesinde çiftçilikle uğraştığı ve  2007 yılından bu yana psikolojik tedavi gördüğü  anlaşılmıştır.

4. Sürücünün üzerinde ve traktörde yapılan aramada suç teşkil edecek herhangi bir unsura rastlanmamıştır.

Söz konusu olayın terör boyutu bulunmamakta olup konuyla ilgili başlatılan soruşturma devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR 18
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    teöristlerin güvenlik güçlerinin ne şekilde olduğunu ölçmek için bir planı olabilir,ve şayet dediğim gibiyse gördülerki bir traktör bile meclisin yanına kadar girebiliyor. artık bundan cesaret alırlar gibi geliyor,DİKKAT li olmak lazım.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk polisi bi traktörü durduramıyor. Adam bir sürü aracı ezerek meclisin önüne kadar ilerleyebiliyor. Ya bomba olsaydı o araçta. Meclisi veya oradaki bir kurumu havaya uçursaydı. Ya da kalabalığın arasına dalsaydı.. Sık kafasına durdur..
    Cevapla
  • pes 5 yıl önce Şikayet Et
    Gardaş im eylemde bu devlete neden zararlı eylemde bulunuyor sun bir taş ina dahi zarar vermemek için çaba gösterin al cezayı da gör bakim
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    plakasız traktör olması ve kaçması tamamen şüpheli hareket ileride çıkar foyası
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    meclisin önü şüphe uyandırıyor.israil büyükelçiliği protesto edeceğim sözü şaşırtmaca olabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz