Cemaat şaşkına döndü! 37 yıl sonra ortaya çıktı

Yalova’nın Sugören köyünde, 1981 yılında inşa edilen caminin kıblesinde 32 derece sapma olduğu 37 yıl sonra fark edildi. Kıble hatası, cami içinde beyaz şeritler çekilerek düzeltildi.

GİRİŞ 17.10.2018 09:24 GÜNCELLEME 17.10.2018 09:47
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Yalova’ya 11 kilometre uzaklıkta bulunan köydeki Sugören Merkez Camii’ne bir yıl önce atanan imam İsa Kaya (24), camide geçmişten bu yana kıble sapması olduğu yönündeki söylentiler üzerine İl Müftülüğü’ne başvurdu. Müftülük görevlilerinin camide yaptığı incelemede, kıblede 32 derecelik sapma belirlendi. Yeni belirlenen kıble yönünde cami içinde beyaz şeritler çekildi. Böylece camideki kıble sapması, 37 yıl sonra düzeltildi.

’CAMİMİZDE YENİ DÜZENLEME YAPILDI’

 

 

İmam İsa Kaya, camide kıble sapması olduğu yönündeki duyumlar üzerine çalışma yaptığını söyleyerek, "Durumu bildirmem üzerine hocamız bizzat gelip yerinde tespit yaptı. Bu tespitten sonra durumu cami derneğimizle ve muhtarlığımızla paylaştım. Din İşleri Yüksek Kurulunun vermiş olduğu fetva esas alınarak camimizde yeni düzenleme yapılmıştır ve bu düzenleme müftülüğe haber verilmiştir. Müftü Yardımcımız bizzat gelip cuma vaazında durumu izah etmiştir. Cami cemaatine duyurulduktan sonra uygulamaya gidilmiştir. Caminin birleştirici özelliğine zarar gelmemiştir. Camideki cemaatin çoğunluğu da duruma olumlu tepki vermiştir. 3 hafta önce bu şeritleri çektik" dedi.

Köy sakinlerinden Recep Yavuz da, mevcut caminin 1980'lerde yıkılan eski caminin yerine aynı şekilde inşa edildiğini, hatanın geçmişten geldiğini söyledi.

YORUMLAR 29
  • Refik 5 yıl önce Şikayet Et
    Özürsüz 45 derece saparak namaza durulmaz. Bir müslüman kıblenin tarafini bilmez ise once guvenilir bir muslunana danisir araştırır. Musluman yok ise güvenecek gayri müslümandan araştırır.O da yok ise zan etigi tarafa yönelir.Burda ihmal gözüküyor.Istikbali kıble farz.
    Cevapla
  • oooooo 5 yıl önce Şikayet Et
    izmirde de müftülüğün yanındaki camide aynı durum vardı zorlayarak bir çizgi çektirebildim
    Cevapla
  • Isa Musa 5 yıl önce Şikayet Et
    Camiyi guzel yapmışlar ama farz olani o kadar teknolojiye rağmen 32 sene sonra anca yapabilmisler,hic mi bir vatandaşın dikatini çekmemiş?Cevrede bir suru ev var en azından oranin cemaati evinde kildigi namazlardan camideki carpikligi farkedebilirlerdi.
    Cevapla
  • nurcan 5 yıl önce Şikayet Et
    cami tekrar yıkılmalı yeniden yapılmalı tayin olduğum her yerde ilk işim camiden kıbleye bamaktır.teknoloji gelişmiş olsa bile bilmeden benim gibi düşünen biri hata yapar vebali büyük biz mimar sinan torunuyuz minareyi iple düzelten.........
    Cevapla
  • levent blk 5 yıl önce Şikayet Et
    iç tadilat yapılsın rabbim sorumluların kalplerini zaten biliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı