Kritik görüşme! Erdoğan Pompeo'yu kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile Esenboğa Havalimanı'nda görüştü. Erdoğan'ın kabulü yaklaşık 40 dakika sürdü. Şimdi ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşüyor.

GİRİŞ 17.10.2018 10:03 GÜNCELLEME 17.10.2018 11:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını görüşmek üzere Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moldova'ya hareketi öncesi Pompeo'yu Esenboğa Havalimanı'nda kabul etti.

40 DAKİKALIK GÖRÜŞME

Saat 10:10'da başlayan görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MİT Başkanı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katılırken zirve yaklaşık 40 dakika sürdü.

ABD'li bakan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya geldi. 

Çavuşoğlu ile mevkidaşı Pompeo arasında gerçekleşecek görüşmede, Türkiye-ABD ikili ilişkileri, Suriye konusu, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak.

Pompeo'nun bu görüşme sonrası Türkiye'den ayrılması bekleniyor.



İLK DURAK SUUDİ ARABİSTAN'DI

ABD Başkanı Donald Trump kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetini soruşturması için Pompeo'yu Suudi Arabistan'a göndermişti.

Pompeo, dün Suudi Kralı Selman ile bir araya geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı da görüşme hakkında bir açıklama yaptı ve Pompeo'nun, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbeti için şeffaf soruşturma taahhütü veren Kral Selman'a teşekkür ettiğini duyurdu.

 

YORUMLAR 7
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    1nci İncirlik dönemi : Irak kuzeyi Kürt devleti...2nci İncirlik dönemi: Suriye kuzeyi Kürt devleti...Hergün İncirlikten kalkan ABD uçaklarıyla IŞID bahanesiyle Kürt devletini perçinleşiyor. 3-4 miyon mülteci ülkemde..Biz de BRUNSONU bıraktık,MEMBİÇ'te tur atıyoruz diye seviniyoruz???
    Cevapla
  • Fikret Hoca 5 yıl önce Şikayet Et
    Suudiler ve CİA bu kaşıkçı olayında eğer nişanlısı konsolosluk dışında beklemeseydi tüm suçu Türkiye'nin üzerine atacaklardı. Nişanlı faktörü Türkiyeyi kurtardı ve suçüstü yakalanmalarına sebep oldu. O adi veliahtın ipliğini gün yüzüne çıkardı.
    Cevapla
  • muhammet 5 yıl önce Şikayet Et
    ah mekke ah medine ah mısır yinemi cahiliye dönemine döndünüz. yine zülüm yine göz yaşı.
    Cevapla
  • Bilal 5 yıl önce Şikayet Et
    eee bundan sonra böyle Amerika, yakalarsan havaalanında görüşürsün.
    Cevapla
  • niksarlı 5 yıl önce Şikayet Et
    taaa uzaklardan ABD dışişleri bakanı REİSin ayağına geliyor..Allah sana uzun ömürler versin reis..bu günleride gördük halalll sana..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi