Soylu'dan flaş çıkış: Keşke daha önce girseydik

Kayıp Suudi gazeteciC emal Kaşıkçı için değerlendirmede bulunan İçişleri Bakanı Soylu, "Konsolosluğa da girildi. Şimdi rezidansla ilgili karar var. Bu da yine ilgili ülkenin onayıyla mümkündür. Bu onayı gösterdiği andan itibaren adımlar atılacaktır" dedi.

GİRİŞ 17.10.2018 10:14 GÜNCELLEME 17.10.2018 11:48
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AA Editör masasına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin ilk kez konuştu."Sadece bizi ilgilendiren mesele değil. Uluslararası anlaşmalara göre konsolosluklar başka ülke toprağı. Büyükelçilikte olması, uluslararası açısından ve Türkiye açısından tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu 2 Ekim olayı olarak değerlendirebiliriz." diyen Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı;



"Bu tip benzer olay çok rastlanan bir olay değil. İlk ihbarın geldiği dakikadan itibaren Türkiye iki şeyi çok iyi bir bir meziyetle sergiledi. Biri hukukun gereği, diğeri soğukkanlılık. Uluslararası sözleşmelere riayet etti ve açık adımlar attı. İşbirliğini, hem uluslararasında hem de bahsedilen ülke ile sabırlı davrandı ve tüm dünya ile paylaştı.

ORTAK MUTABAKAT BEKLENİYOR

Burada bir hukuk süreci söz konusu. Burada ilk oluşum anından itibaren adım adım bu süreci hukuk gözetimi altına aldı ve savcılık soruşturması ve diğer adımların takibiyle devam etti. Konsolosluğa da girildi. Rezidansla ilgili savcılığın kararı var. İlgili ülke bu onayı verince bu adımlar atılacak. Bu hukuki bir süreçtir. Bir kabul var ama adımda ortak mutabakat bekleniyor. Sabırla hep birlikte sürecin sonunu bekleyelim.

 

 

KEŞKE RAKKA'YA ÖNCEDEN GİRSEYDİK

Keşke Rakka'ya gidebilseydik, keşke oralarda olabilseydik. Bunun önemi bundan 3-5 yıl sonra daha fazla anlaşılacaktır.

HDP'YE YEREL SEÇİM MESAJI

Birtakım belediyelerin tekrar HDP'ye geçeceği söyleniyor. Diyelim ki geçti, ne dediklerini biliyor musunuz? Söyledikleri şu, '31 Mart'tan sonra belediyeler bizde; eğer buralarda çalışmak istiyorsanız ailenizden bir kişiyi şimdiden dağa gönderin.' Şimdi ben devletim, ne yapmam lazım. Seyredeyim mi, seyredelim mi? Oturmuşlar Kandil'de, acaba 31 Mart seçimlerinde muhtar kimi belirleriz hesabı yapıyorlar. Benim görevim 31 Mart'tan sonra değil, devlet olarak bizim görevimiz 31 Mart'tan önce adım atabilmektir. Onların muhtar belirlemeden PKK'yla irtibatlı-iltisaklı muhtarları belirleyip ona göre adım atmalıyız.

FETÖ OPERASYONLARI

Ankesör ve ardışık aramalarla bağlantılı çok enteresan bir şey var, burada yakaladıklarımızdan yüzde 30’un üzerindeki itirafta bulunuyor ve 'Evet' diyor 'Biz böyleyiz'. Milletimiz şunu iyi bilsin, bu konuda mesele devletin kontrolü altındadır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Envers 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım lütfen bu yargıya kanunlara bi el atın. Kadın eziyet eden eşini şikayet ediyor, uzaklaştırma kararı çıkıyor. Sonra eziyet daha ağır ve kadın boşanıyor cani gelip iki ayahına sıkıyor ve sonuç inanmayacaksın belki ama cani şuanda serbest ve o bacımız evine gitmeye korkuyor. Cani korunacağına mağdur korkuyor. Bunun gibi bir sürü var.
    Cevapla
  • arda 5 yıl önce Şikayet Et
    uluslar arası sözleşmeler sadece bizimi bağlıyor avrupada bizim elçimizi konsolosluğa sokmamışlardı şimdi avrupada olsaydı bu katliam simdiye. kadar çokdan girmişlerdi
    Cevapla
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Olayları yanlış yorumluyorsun, yanlış kıyaslama yapıyorsun. Hollanda'nın yaptığı bizim toprağımız sayılan konsolosluk binasına müdahale değildi. Konsolosluğa giden ve haliyle kendi toprağı olan noktada yolu kapatmaktı. Ayrıca sui misal emsal olmaz. Hem Hollanda'nın yaptığının yanlış olduğunu söyleyeceğiz hem de aynı yanlışı biz de yapacağız, bu olmaz. Kendi kendimizle mi çelişeceğiz?
    Cevapla
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikadan izin çıkana kadar beklemek gerekti
    Cevapla
  • birlik 5 yıl önce Şikayet Et
    çıkarın bir yasa yada genelge hdp lilere seçime sokmayın istemiyoruz bende bir mardinli olarak belediyeler onların eline geçmesini istemiyoruz bölge kayumun sayesinde hizmet gördü şayet gelirlerse bütün emekler boşa gider
    Cevapla
  • Adiga81 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamın diplomatik dokunulmazlığı diplomatik faaliyetler içindir. Bu bir cinayet ve diplomasiyle alakası yok. Katiller adamı parçalara ayırıp elini kolunu sallayarak ülkemden çıkıp gitti. Burada istihbaratın da büyük zaafiyeti var. Ülkemizde hayatı tehlikede olan ve konsoloslukta randevusu olan bir gazeteci var, o gün bütün Türk çalışanlar izne ayrılıyor ve gece 3 te iki uçak dolusu katil İstanbula geliyor. Arkadaş hiç mi şüpheleneip adamı uyarmadınız.
    Cevapla
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Şüphe ne demek??? Video ve ses kayıtları var Pazarlıklar twhditlerle sürüyor körmüsün?
    Cevapla
  • Karadeniz Dalgalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Başka ülke toprağı diyerek gelip-geçemeyiz. İstanbul'un merkezinde oluyor bu olay! Herhangi bir olay değil. Uluslararası anlaşmalara da aykırı bir olay ortaya çıkıyor. Bu durumda, anlaşmaların parka çekilmesi gerekirdi! İçişleri burda biraz geç kaldı. Hemen içeriye dalmaları, onları "iş üstünde" yakalamaları ve dünyaya teşhir etmeleri gerekirdi. Burda resmen Reis'in otoritesine bir saldırı var! Ve bu saldırı 15 kişilik bir "manga" tarafından yapıldı. Bunları görmezlikten gelerek, sadece "Viyana Konvansiyonu" diyemeyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi