Suriye'den getirilmiş! 700 yıllık kitabın sırrı

Gaziantep'te jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda ele geçirilen ve İbranice el yazısı ile dini resim ve figürlerin yer aldığı kitap, incelenmek üzere müze yetkililerine teslim edildi.

GİRİŞ 17.10.2018 11:27 GÜNCELLEME 17.10.2018 11:34
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gaziantep'te İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Şahinbey İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Şahinbey ilçesi Akyol Mahallesi'nde yaşayan Suriye uyruklu A.E.'ye yönelik düzenlediği operasyonla, 13. yüzyıldan kaldığı ve İbranice yazıldığı tahmin edilen 2 adet kitap ele geçirmişti. 

Gözaltına alınan Suriyeli şahıs, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, kitaplar ise Gaziantep Müze Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. 

Kitaplar incelenecek 

Suriye'den getirildiği tahmin edilen kitaplar eski, yıpranmış görüntüsü ve İbranice yazısı ile dikkat çekiyor. Ayrıca İncil'de bulunan dini figür ile resimlerin benzerinin de yer aldığı kitapların el yazması bir İncil olup olmadığı yönünde araştırma yapılıyor. Müze Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alınan kitap ile ilgili inceleme başlatıldı. 

 

 

YORUMLAR 2
  • sessiz 5 yıl önce Şikayet Et
    iki gün sonra sahtesi konur aslı çalınır diye tahmin ediyorum.Müzeler elden geçirilse nelerin yok edildiği sahteleri koyulduğu görülür diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    metin süryanice olmalı..yazıdan öyle anlaşılıyor..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı