Gülse Birsel'den yaşa takılıp emekli olamayanlara cevap! 35 sene çalışın...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emeklilikte yaşa takılanlar üzerinden yapılan tartışmaları AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmayla noktayı koymuştu. Bunun üzerine açıklama yapan oyuncu Gülse Birsel kendisininde yaşa takıldığını ancak emeklilik hakkı kazanmak için en az 35 yıl çalışılması gerektiğini söyledi.

Gülse Birsel'den yaşa takılıp emekli olamayanlara cevap! 35 sene çalışın...
Gülse Birsel'den yaşa takılıp emekli olamayanlara cevap! 35 sene çalışın...
GİRİŞ 19.10.2018 12:01 GÜNCELLEME 19.10.2018 12:01
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. 20 yıl çalışıp, 38 yaşında emekli olacak bir kişi 40 yıl çalışmadan maaş ve sağlık sigortası hizmeti alacak demektir. Buna hiçbir ülke dayanamaz." şeklinde konuşmuştu. Hürriyet Gazetesi yazarı oyuncu Gülse Birsel, köşe yazısında emeklilikte yaşa takılanlar için konuyu değerlendirdi.

"BENDE EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILDIM"

 

 

"Emeklilikte yaşa takılanlardan biri benim!" diyen Gülse Birsel, yazısında şu ifadelere yer verdi: "Bu işin sıkıntısı ve dile getirilen haksızlık şu: Ben 1996’da işe girmeseydim, 3 sene boş oturup 1999’da çalışmaya başlasaydım, muhtemelen şu an tıkır da tıkır emekli maaşı alıyordum!

35 YIL KADAR ÇALIŞMAK GEREK

Aslına bakarsanız masabaşı işler için ben 53’ü bile biraz genç bulurum. Sanki kadın için en az 55-57, erkek için 57-60 filan mantıklı geliyor. Bana kalırsa (memuriyet ve masabaşı işler için söylüyorum) bir insanın emeklilik hakkı kazanmak için en azından bir 30-35 yıl çalışması lazım, mantıklı olan bu."

YORUMLAR 26
  • Murat Üretme 5 yıl önce Şikayet Et
    Tamam 40 yaş çok erken ama 60da fazla. Hele ağır işte çalışan işçiler için. #Eyt konusuna bir el atılması lazım böyle gitmez.
    Cevapla
  • kütahya 5 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde 45 50 yaşından sonra insanlar iş bulup çalışabilme garantisi olsa ve çalıştığında da hakkinca maaşını alacağını bilse, adım kadar eminimki ( fiziki rahatsızlık harici ) hiç kimse bizi emekli edin diye ağlayıp sızlamaz. yav bu Emeklilikte Yasaya Takılanlar bizi 1999 öncesi emeklilik kurallarina göre emekli edin diyenler bizim insanımız.
    Cevapla
  • u mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin en mantıklı olan yolunu bulmak lazım. hafif işler, normal işler, ağır işler, en ağır işler gibi. ayrıca kişinin sağlık durumu burada rol oynamalı gerekirse hastane raporları. adam sağlıklı ise işini hakkıyla yapabiliyorsa yapsın. adamın sağlığı yerinde değilse emekli et. yazık bunlar birazda ülkenin genel ekonomik durumu ile bağlantılı şeyler.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Mantıklı geliyor
    Cevapla
  • Hakkı 5 yıl önce Şikayet Et
    aynen katılıyorum. hatta kadınlarda en az 60 erkeklerde en az 65 yaşında emekli olmalı. insanın en deneyimli en verimli zamanında siz emekli ediyorsunuz.
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Primde kalksın emeklilikte. En temizi bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi