Bedelli askerlikte 21 gün boyunca neler yapılıyor? Dakika dakika tüm program...

Askerlik görevini bedelli olarak yapacaklar, 4. celp dönemi yerlerini öğrenmenin heyecanını yaşarken de bir yandan da 21 günlük sürede neler yapacaklarını merak ediyorlar. Peki 21 günlük bedelli askerlik süresinde neler yapılıyor? İşte ayrıntılar...

Bedelli askerlikte 21 gün boyunca neler yapılıyor? Dakika dakika tüm program...
Bedelli askerlikte 21 gün boyunca neler yapılıyor? Dakika dakika tüm program...
GİRİŞ 06.11.2018 09:22 GÜNCELLEME 06.11.2018 09:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milyonlarca vatandaşın beklediği Bedelli Askerlik Kılavuzu Milli Savunma Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Askerlik görevlerini bedelli olarak yapmak için başvuru yapan vatandaşlardan ilk 3 celp dönemi görevlerini yerine getirdi. 21 günlük süre ile bedelli askerlik yapan vatandaşlar, genel olarak neler yaşadıklarını detaylı bir şekilde açıkladı. Peki 21 günlük askerlik süresince neler yapılıyor?

BEDELLİ ASKERLİK GÜNLÜK PROGRAMI

- 05:30 Kalk saati (yemekhane görevlisi için 4:30),

- 06:00 Kahvaltı yoklaması ve mıntıka temizliği,

- 07:30 Sabah yoklaması ve sonrasında eğitim,

- 12:00 Yemek yoklaması yemek ve serbest zaman,

- 14:00 Öğlen yoklaması sonrasında eğitim,

- 17:00 Akşam yemeği yoklaması ve serbest zaman,

- 21:00 Yat yoklaması ve yatış.

BİR GÜNLÜK YEMEK LİSTESİ

Sabah: Tereyağı, bal, peynir, domates, siyah zeytin, çay

Öğlen: Puding, tas kebabı, pilav, cacık

Akşam: Kavun, yoğurt, nohut yemeği, bulgur pilavı

İLK 2 GÜN

Komutanlar danışmanlık hizmeti verdikten sonra, sigorta işlemi ve parmak izi verme işlemi de yapılınca bütün işlemleriniz tamamlanmış oluyor. Her bir bölükte yaklaşık 300 -350 kişi olduğu için ilk birkaç gün bu işlemlerin tamamlanması ile geçiyor. Bazen uygun bot numarası kalmaması gibi problemler olabiliyor ama bir iki gün içesinde problemler hallediliyor.

İKİNCİ HAFTA KÜLTÜR DERSLERİ VERİLİYOR

İlk hafta katılım işlemleri tamamlanınca ikinci hafta askeri kültür dersleri (selam ve tekmil verme ast üst ilişkisi vs), silahların tanıtımı, atış talimi, tören yürüyüşü, savaş durumunda kullanılan flama ve işaretler ve yanaşık düzen gibi dersler var.

TAKIM KOMUTANLARI ASTEĞMENLER

Son hafta tahmin edebileceğiniz gibi tören provası var. Pazartesi günleri gece intikal eğitimi oluyor. Savaş durumunda gece nasıl hareket etmeniz gerektiği ile ilgili bilgiler veriliyor. Takım komutanları genelde asteğmenlerden oluşuyor.

HAFTADA 3 DEFA DUŞ SAATİ VAR

Her gün sabah 5-6 arası duş alınabiliyor, onun dışında haftada 3 defa öğleden sonra duş saati var . Duşlar temiz hepsinde perde var, soyunma odası var. Duşta aynı anda 70 kişi duş alabiliyor o nedenle fazla sıra beklenmiyor.

KOĞUŞLAR ORTALAMA 50 KİŞİ

Koğuşlar 32-60 kişilik arasında değişiyor. Ranzalardaki nevresim takımları haftada bir değişiyor. Her gün koğuş bir grup tarafından temizleniyor.

YORUMLAR 1
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    21 gün bedelli askerliğin kaldırılması veya uzaktan eğtim olması gerek bu ortamda bu şart devlet büyüklerimiz den rica ediyoruz yurt dışın da olan gibi biz de bu hakkı istiyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?