İstanbul'da operasyon! 15 bin adet ele geçirildi

Gümrük Muhafaza ekiplerince, İpsala-Kocaeli-İstanbul hattında gerçekleştirilen operasyonda, sağlığa zararlı maddeler içeren yaklaşık 15 bin oyuncak ile 6 bin 250 saat ele geçirildi.

İstanbul'da operasyon! 15 bin adet ele geçirildi
İstanbul'da operasyon! 15 bin adet ele geçirildi
GİRİŞ 20.10.2018 11:44 GÜNCELLEME 20.10.2018 12:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Gümrük Muhafaza ekiplerince, İpsala-Kocaeli-İstanbul hattında gerçekleştirilen operasyonda, sağlığa zararlı maddeler içeren yaklaşık 15 bin oyuncak ile 6 bin 250 saat ele geçirildi. 

Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, İpsala'dan Türkiye'ye girerek Kocaeli-Dilovası Gümrük Müdürlüğüne gelen bir araç, ülkeye giriş yaparken yükünün "hediyelik eşya" olarak ifade edilmesine karşın, gümrük idaresine "kumaş kırpıntısı" şeklinde beyanda bulunulması üzerine takibe alındı.

 

 

Ekiplerce gerçekleştirilen incelemede, beyan edilen kumaş kırpıntısının antrepoda olduğu görülmesine rağmen, aracın bir gün önce Kocaeli'nde bir depoya uğradığı belirlendi. Deponun yanında bulunan bir işyerine ait güvenlik kameralarının incelenmesi sonucunda, araçtaki güvenlik mührünün koparılarak eşyaların 2 kamyonla depodan çıkarıldığı, başka araçla depoya getirilen kumaş kırpıntılarının da tıra yüklendiği, daha sonra koparılan mührün yapıştırılmaya çalışıldığı tespit edildi.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, araçtan boşaltılarak kamyonlara yüklenen eşyaların götürüldüğü İstanbul'daki depoya, operasyon gerçekleştirildi. Depoda hiçbir denetim ve kontrolden geçmemiş, 

YORUMLAR 9
  • Dostacısı 5 yıl önce Şikayet Et
    sağlığa zararlı madde ve sahte para işleri yapan kişilerin yüzyıldan az olmamak üzere hapis cezası getirilmesi şart ekonomimiz kötüye gider
    Cevapla
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    bunun gibi daha on binlerce oyuncak gözden kaçıp ülkemize giriyordur diye düşünüyorum. para kazanma hırsı ve esnafta ahlak kalmazsa para için yapmayacağı şey yoktur. her şeyi devletten bekliyoruz ama insanda ahlak kalmazsa devlet de bir yere kadar.
    Cevapla
  • tosun 5 yıl önce Şikayet Et
    piyasada o mallardan başka bir şeymi var sanki atom bambası yakalandı
    Cevapla
  • mısafır 5 yıl önce Şikayet Et
    idam şart
    Cevapla
  • Piyasa 5 yıl önce Şikayet Et
    Piyasa bu tür oyuncaklarla dolu zaten
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!