FETÖ’de her yol mubah! Hainler bunu da yapmış

OHAL komisyonu FETÖ’nün neden olduğu mağduriyetleri titizlikle gideriyor. İncelemede kimi örgüt üyesinin komşusunun, kimisinin de ortak internet ağını kullanarak ByLock kullandığı belirlendi

FETÖ’de her yol mubah! Hainler bunu da yapmış
FETÖ’de her yol mubah! Hainler bunu da yapmış
GİRİŞ 21.10.2018 06:27 GÜNCELLEME 21.10.2018 09:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu 125 bine yakın ihraç başvurusunu incelemek için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Komisyon şimdiye kadar 2 bin 500 iade karar verdi. Devletin kılcal damarlarına sızan ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başarılı bir çalışmayla kurumlar ve toplumun bütün katmanlarından temizlenen FETÖ'cülerin oluşturduğu mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla tek tek başvuruları ele alan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu'nda dikkat çeken başvurularla da karşılaşılıyor. İşte FETÖ'nün oluşturduğu mağduriyetlerden bazıları:

ORTAK ADSL İLE ŞİFRE OYUNU

Bir İlçe Jandarma Komutanlığında görevli Uzman Çavuş A.A., ByLock kullandığı gerekçesiyle 669 sayılı KHK ile görevden ihraç edildi. Şahsın itirazı üzerine inceleme başlatan Komisyon, A.A.'nın görev yaptığı esnada misafirhanede kaldığını, kendi adına kayıtlı ADSL aboneliğini misafirhanede kalan diğer arkadaşlarıyla ortaklaşa kullandığını, ByLock'un ADSL aboneliği ile yüklendiğini belirledi. A.A.'nın internet kullanmaları için wifi şifresini verdiği kişilerin ByLock yüklediği ve örgüt ile irtibatlarının olduğu tespit edildi. A.A. başvurusunun kabulü ile göreve iade edildi.
Gümüşhane'de polis memuru olarak görev yapan K.E., ByLock kullandığı gerekçesiyle 672 sayılı KHK ile görevden ihraç edildi. K.E., komisyona itiraz ederek göreve iadesini istedi.

E-OKUL BAHANESİ

Yapılan incelemede K.E.'nin oturduğu evin üst katına öğretmen E.T.A ve eşi R.A.'nın taşındığı, öğretmen E.T.A'nın 'e-okul üzerinden öğrencilerin ders notu gireceğim' bahanesi ile internet şifresini aldığı, 2012-2015 yılları arasında aktif olarak hem bilgisayarda hem de cep telefonlarında internet bağlantısını kullandığı ortaya çıktı. E.T.A'nın söz konusu wifi üzerinden ByLock kullandığının ve örgütle ilgili diğer bağlantılarının deşifre edilmesiyle K.E., göreve iade edildi.

FETÖ'CÜ BALDIZ VAKASI

Gaziantep'te görevli polis memuru M.Ş. de ByLock kullandığı gerekçesiyle 679 sayılı KHK ile görevinden ihraç edildi. Yaptığı başvuru ile çalışma başlatan komisyon, ByLock kullanıldığı belirlenen şahsın üzerine kayıtlı cep telefonu hattının 2008 yılında üniversite öğrencisi olan baldızı S.D.'ye verdiği belirlendi. Baldız ve eşinin 2010 KPSS sınav yolsuzluğu soruşturmasında da firar olduğu ortaya çıktı. HTS raporları ile söz konusu dönemde hattı baldızın kullandığı ve ByLock programını onun indirdiği tespit edildi. Başvurusu kabul edilen M.Ş. göreve iade edildi.

ÖRGÜT İÇİN 'AŞKI' DA KULLANMIŞLAR

Bir bakanlıkta uzman olarak görev yaparken FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u telefonuna yükleyip kullandığı gerekçesi ile 672 sayılı KHK ile görevden ihraç edilen A.E., hiçbir terör örgütü ile bağı olmadığını beyan ederek göreve iadesini istedi. Komisyonun incelemesinde şüphelinin telefon hattının kendisi adına kayıtlı olduğu ancak 2015 yılının şubat ayında ayrıldığı sevgilisi FETÖ'cü A.S. 'nin bu hat üzerine ByLock kullandığı belirlendi. Komisyon, A.E.'nin terör örgütleri ile iltisak ve irtibatlı olmadığına karar vererek başvuruyu onayladı ve göreve iade kararı verdi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 3
  • cemil 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara inanmayın tekrar fırsatını bulsalar gene yaparlar
    Cevapla
  • K.E. 5 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle mağduriyetleri dile getirmeniz cok güzel. Çok kötü günler yaşadık. Devletin dini adalettir. Rabbim devletimizin yardımcısı olsun. Zoru yasayan bilir.
    Cevapla
  • Salih 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne anladık ne öğrendik, İnternet şifreni, telefonunu kimse ile paylaşmayacak sın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!