Diyanet İşleri Başkanı açıkladı: Çalışma başlattık

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Kanal 7'de yayınlanan Başkent Kulisi programında Mehmet Acet'in sorularını cevaplandırdı. Erbaş, 'ateizm ve deizm'le ilgili çalışma başlattıklarını açıkladı.

GİRİŞ 21.10.2018 10:56 GÜNCELLEME 21.10.2018 11:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş geçtiğimiz günlerde bir ilke imza atarak, Tunceli'de Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi'ni ziyaret etmişti. Kanal 7'de yayınlanan Başkent Kulisi programında Mehmet Acet'in sorularını cevaplandıran Erbaş,  Cemevi ziyareti sonrası "Burası bir dergah , burada peygamberimizin adı anılıyor. Gönül ister ki gençler çocuklar uzaklaşmasınlar. Orası bir erkan, adap mahalidir. Cemevlerine Kuran-ı Kerim göndereceğiz. İstiyoruz ki Kuran'ın ulaşmadığı hiç bir yer kalmasın. Gençler gelsinler burada Kuran-ı kerim öğrensinler tavsiyesinde bulundum kendilerine biz de bir imamızı görevlendirebiliriz.İnşallah hayırlara vesile olur." değerlendirmesinde bulundu.

DİN İSTİSMARI İLE SAVAŞ

 

 

"Biz aşırılıklardan uzak, Kuran ve sünnete dayalı bir din anlayışını önemsiyoruz. Sünneti dışlayıp sadece Kuran'la hareket eden bir anlayışa da karşı çıkıyoruz, sünneti ön plana çıkarıp Kuran'ı öteleyen anlayışa da karşı çıkıyoruz. Sünneti küçümseyen bazı tavırlar var, bunlarla mücadele edeceğiz. "

'ATEİZM VE DEİZM'LE İLGİLİ ÇALIŞMA BAŞLATTIK 

"Geçen ay bir istişare toplantısı yaptık. Bu toplantı neticesinde ülkemizde böyle bir teşebbüsün olduğu kanaati ortaya çıktı. Şu anda bir kamuoyu araştırmasına başladık. Yanlış din algılarını ölçmeyi sağlayacak soruları da sorarak çalışmamızı sonlandıracağız. Benim şahsi kanaatim, bizim insanımız Peygamberini çok sever, Peygamberi dışlayan bir anlayışa din diye bakmak hiçbir ferdimize yakışmaz. Anne baba olarak çocuklarımızın sorularına cevap verelim, onlara rol model olalım. Gençlerimizin gönlünü peygamber sevgisi ve bilgisi ile doldurmamız lazım. Bir boşluk oluşursa bu tür akımların ağına düşebilirler."

YORUMLAR 3
  • hoca 5 yıl önce Şikayet Et
    imamlar namaz kıldırma memuru olmasın. erdemli özellikleri olmayan kişi( kur'an-ı ne kadar iyi okursa okusun) imam- müezzin olamasın.çocukları sevmeyen faizle içli dışlı,ticareti öne çıkarmış kişilerde OLMASIN.
    Cevapla
  • rmzn 5 yıl önce Şikayet Et
    Ufuk ÇOŞKUN'un Milatgazetesi'ndeki "Nötr Cinsiyet" makalesini okudunuz mu? Tepkiniz nedir?
    Cevapla
  • Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    Camiler açık kalsın, görevlilere mesai tanımı yapılsın... İmam kardeşlerimiz Camilerde halkı bilgilendirmeye zaman ayırsın...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı