Yaklaşamıyorlar! Uzaktan bakıp dua ediyorlar

Sivas'ta Alayurt ve Maden köyü sakinleri yükselen gölet sularının ortasında bir adada kalan yakınlarının mezarlarına uzaktan bakarak dua ediyor.

GİRİŞ 21.10.2018 16:55 GÜNCELLEME 21.10.2018 17:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sivas’ın Hafik ilçesinde 2008 yılında inşası tamamlanan ve su toplamaya başlayan Pusat içme suyu ve sulama barajı Pusat köyü ve Maden köyünü sular altında bıraktı. Barajın altı ay gibi kısa bir sürede su tutması ile köyün mezarları da sular altında kaldı. Son yıllarda baraj gölünde su seviyesinin 5 metre kadar düşmesi ile Maden köyü mezarlığının bir bölümü ortaya çıktı. Mezarlardan sadece üçü su yüzeyine çıkarken kalan kısmı ise sular altında bulunuyor. 

 

 

 

UZAKTAN BAKIP DUA EDİYORLAR

Köy sakinleri yakılarının mezarlarını ziyaret etmek için göl kenarına gidip, uzaktan mezarlara bakarak Fatiha okuyor. Derin baraj sularından dolayı mezarların yanına gitmeleri ise mümkün değil. Baraj gölüne kıyısı bulunan Alayurt Köyü Muhtarı Fuat Yıldız yaptığı açıklamada, ''Baraj yapıldıktan sonra mezarlıklar sular altında kaldı. Köyde beraberinde sular altında kaldı. Şu anda üç mezar su yüzeyinde. Diğer mezarlar suyun altında bulunuyor. Mezarlıkta yakınları bulunanlar barajın kıyısına gelip dualarını buradan yapıyor. Mezarların yanına gidemiyorlar'' dedi. 

Köy sakinlerinden Mustafa Yıldız ise yaptığı açıklamada, mezarların suyun altında kaldığını belirtip, baraja giremedikleri için mezarlarını baraj kenarından izleyerek ziyaret ettiklerini söyledi. 

YORUMLAR 6
  • Hakan Güneş 5 yıl önce Şikayet Et
    Önceden de o kadar iyi bakmışlar ki mezarlara maşallah, çalılıktan başka bişey yok. Şimdi hazır haber olma fırsatını yakalamışken kaçırmamışlar.
    Cevapla
  • KAYSERİLİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynı durum benim köyümdede köy baraj oldu sene 1974 ve 1980 su tutulmuya başlandı mezar şu anda suyun içinde yazın 10 -15 köyün arazisine su verildiği için sular azalıyor kışın doluyor bizlerde uzaktan Duamızı okuyup yolluyoruz ALLAH kabul etsin Amin.
    Cevapla
  • meriç 5 yıl önce Şikayet Et
    duanin yakini uzagi olmaz allah c.c herseyi görendir
    Cevapla
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    suyun ortasina mezar yapmak buyuk hatta tepeler varka yasak olmasi lazim
    Cevapla
  • Yiğido 5 yıl önce Şikayet Et
    Baraj sonradan yapıldı,önce mezarlar vardı.
    Cevapla
  • Muhammed 5 yıl önce Şikayet Et
    Fethi kabir yapsınlar... Kemikleri taşısınlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası