'Af bu halde çıkarsa çocuklar sokakta yürüyemez'

Temiz Toplum Derneği, 50 bini aşkın uyuşturucu tacirinin de serbest kalmasına sebep olacak af tasarısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'Af bu halde çıkarsa çocuklar sokakta yürüyemez'
'Af bu halde çıkarsa çocuklar sokakta yürüyemez'
GİRİŞ 22.10.2018 12:52 GÜNCELLEME 22.10.2018 12:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Af tasarısının TBMM Adalet Komisyonu’na gönderildiğini anımsatan Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, “Bu yasayı hazırlayanların iyi niyetinden elbette şüphe etmiyoruz. Ancak gözden kaçan hususlar olduğu aşikar. 50 bini aşkın torbacının salıverilmesi ciddi bir riski de beraberinde getiriyor. Bugün sadece İstanbul’da 500 bin kişinin uyuşturucuya bulaştığını, 200 bin kişinin ise bağımlı olduğunu öngörüyoruz. Aileleriyle birlikte düşündüğümüzde basit bir hesapla 2 milyon kişi bundan etkileniyor. Türkiye genelini düşündüğümüzde ise tablo çok daha vahim bir hal alıyor. Bunca bağımlıya rağmen, tedavinin hayata geçirildiği AMATEM'lerdeki yatak kapasitesi binin biraz üzerinde. Bugün bir bağımlı tedavi olmak istese, aylar sonraya anca randevu alabiliyor. Tedavinin son aşaması olan rehabilitasyon ile ilgili ise yeni yeni adımlar atılmaya başlanıyor. Tedavide başarı oranı ise maalesef çok düşük” şeklinde konuştu.

BU KONU 81 MİLYONU İLGİLENDİRİYOR!

Böyle bir ortamda affın sorunu çözmeyeceğini belirten Başkan Ay, ''Ne cezaevleri torbacıları ıslah ediyor ne de hapsetmek çözüm oluyor. Sokaklara dönen uyuşturucu satıcısı yine aynı işi yapıyor. Bu tabloda bağımlıların sayısının milyonlara, yüreği yanan aile bireylerinin sayısının da 10 milyonlara çıkartmasından kaygı duyuyoruz! 50 bin torbacı, basit bir hesapla yılda 100 kişiyi bu belaya bulaştırsa 5 milyon yeni bağımlı gibi korkunç bir sonuçla karşı karşıya kalabileceğimizden endişe ediyoruz! Böyle bir şey olursa çocuklarımız sokakta güvenle yürüyemez! Bu tasarı, sadece bağımlıları, torbacıları ya da onların ailelerini değil 81 milyonun tamamını ilgilendiriyor. Kimse ‘benim çocuğum yapmaz’ diyerek bu tehlikeyi görmezden gelmemeli'' dedi. 



''ISLAH VE REHABİLİTASYON'' EVLERİ KURULSUN!

Derneklerinin sorunun çözümü için ''Islah ve Rehabilistasyon Evleri'' kurulmasını önerdiğini belirten Başkan Ay, ''Biz Temiz Toplum Derneği olarak, af çıksın ya da çıkmasın, bu insanlarımızın etkin bir rehabilitasyon sürecinden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu insanlarımız için yapılması gereken şey, bir daha bu suçu işlememeleri için onları rehabilite etmektir. Devletimizin bu amaçla, “Islah ve Rehabilitasyon Evleri” açması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda görüşlerimizi içeren mektuplarımız Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, tüm bakanlar ve milletvekillerine gönderdik. Gerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gerekse de milletvekillerimizden olumlu geri dönüşler aldık. Kamuoyu da çağrımıza duyarsız kalmadı. Önerimizin hayata geçirileceğini düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

YORUMLAR 2
  • Serdar kayacan 5 yıl önce Şikayet Et
    Önemli bir tesbit ve öneri olmuş. Af çıkacaksa da uyuşturucu ticaretinden içerde olanlar dışarı çıkarılmasın
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    peki, fetöcü hakimlerin ve savcıların kararları yüzünden sönen ocaklar ne olacak ? af gereklidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü