Suriyelilerle ilgili yalanlar ve gerçekler

Sosyal medyada son haftalarda Suriyeliler üzerinden akıl almaz yalanlar içeren kışkırtıcı paylaşımlar dikkat çekiyor. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi, Türkiye'de yaşayan Suriyeliler hakkında ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

Suriyelilerle ilgili yalanlar ve gerçekler
Suriyelilerle ilgili yalanlar ve gerçekler
GİRİŞ 22.10.2018 19:13 GÜNCELLEME 22.10.2018 19:14
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye sığınan Suriyelilerle ilgili son haftalarda sosyal medyada toplumu kışkırtıcı ve nefret körükleyen paylaşımlar yapılıyor.

EKONOMİ ÜZERİNDEN HALKI KIŞKIRTMAYA VE KAOS ORTAMI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR

 

 

Paylaşımların, özellikle Türkiye'ni içinde bulunduğu ekonomik durum üzerinden provokasyon amaçlı yapılması dikkatlerden kaçmıyor.

GÖÇ İDARESİ, YALANLARI VE GERÇEKLERİ TEK TEK SIRALADI

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yetkilileri Türkiye'de yaşayan Suriyeliler ile ilgili doğru kabul edilen çok sayıda yanlış bilgi bulunduğunu belirtti.

SURİYELİLER DEVLETTEN MAAŞ ALMIYOR

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bunlar arasında "Suriyelilerin devletten maaş aldıkları, telefon faturalarını devletin ödediği, istedikleri üniversiteye sınavsız girdikleri, araçları için vergi ödemedikleri, seçimlerde oy kullandıkları, TOKi'den bedava ev alacakları ve memur olacakları" gibi yanıltıcı bilgilerin bulunduğunu ifade etti.

SURİYELİLERE VERİLEN KIZILAY KARTLARINI AVRUPA BİRLİĞİ FİNANSE EDİYOR

Yetkililer, Suriyelilere verilen Kızılay kartlarının üzerinde AB logosunun bulunduğunu ve bu logoların yer aldığı projelerin finansörlerinin AB üyesi ülkeler olduğunu, ankesörlü telefonlarda kullanılmak üzere dağıtılan kartların da aynı kapsamda AB tarafından finanse edildiğini kaydetti.

SURİYELİLERİN ARAÇLARI VERGİDEN MUAF DEĞİL

Vergiden muaf araçların Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu ile düzenlendiğini hatırlatan yetkililer, Suriyelilerin, araçları için vergi ödememeleri, sigorta yaptırmamaları ya da araçlarının muayeneye girmemesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

"TOKİ BEDAVA VERİLECEK" YALANI

Yetkililer, bir Suriyelinin oy kullanabilmesi, TOKİ'den ev sahibi olabilmesi ya da devlet memurluğuna girebilmesi için "Türk vatandaşlığı"nın temel şart olduğunu vurguladı.

Fotoğrafı büyütmek için tıklayınız...

ÜNİVERSİTEYE GİRİŞ ŞARTLARI DEĞİŞMEDİ

Üniversiteye giriş konusunda da Suriyeli öğrencilere özel düzenleme yapılmadığına dikkati çeken yetkililer, Suriyelilerin de herhangi bir yabancı uyruklu öğrenci ile aynı haklara sahip olduğunu, "Türkiye bursları", "Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı" ya da yatay geçiş şartlarını sağlamadan üniversiteye giremeyeceklerini belirtti.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 95
  • Didem 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir Müslüman başka Müslümanlar hakkında böyle şeyler yapmaz.
    Cevapla
  • Türkiye, 5 yıl önce Şikayet Et
    Haber yerinde olmuş, toplum içerisinde doğru veya yanlış bu tür bilgiler dolaşıyor. İşletmelerde kurduklarında sağlanan avantajlarından da söz edenler var. Doğru veya yanlış, bu konuların halka birinci ağızdan açıklanması gerekiyor. Aksi durumda, KANUN VE NİZAMA uygun yaşayan bir vatandaşın, mülteci olarak bu ülkeye sığınan kardeşimizden daha az haklara sahip olması ister istemez antipati yaratacaktır.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlar bozulduğumuzu gösteriyor. Galiba Dünya'nın sonuna geldik.
    Cevapla
  • İzmirli. 5 yıl önce Şikayet Et
    Paralel artığı provatörler: İzmir'i Türkçe konuşamayan Yunan, Bulgar, Yugoslavlar işgal ediyor. Üstelik onlar, bu gariban Suriyeliler gibi ekmek parasına razı değiller, adamlar belediyeye bile giriyor. Yerel seçimlerde bir afiş. Üzerinde bir resim, isim ve sadece "Bulgaristan doğumlu" diye yazıyor. Yani adam İzmir'in belediyesine talip, reklamını Bulgaristan doğumlu diye yapıyor da bunlar seni hiç rahatsız etmiyor. Suriyeli düşmanlığını bazı CHP'liler ve paralel kışkırtıyor. O arada atı alan Üsküdarı geçiyor.
    Cevapla
  • Hasan Deniz 5 yıl önce Şikayet Et
    Balkanlardan gelenler Turk arap degil kaldiki hergun bir hadise cikaran nankorler degil kulturlu insanlar bedevi degil
    Cevapla
  • İşimiKaptıDiyene 5 yıl önce Şikayet Et
    Haber kanallarından bir haber: 9BİN TL'ye ÇOBAN arayan köy, çoban bulamıyor. Adana'da pamuk toplayan Türk kalmadı. İŞİMİZİ ALIYORLAR yalanını geç bir yana. Senin yapacağın iş değil onlar. sen yatarak para kazanacağın ya da 40'ında emekli olacağın iş arıyorsun. Tembel provakatör seni.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!