Kaçış sendromu hastalığı nedir? Nasıl ortaya çıkar belirtileri ve tedavisi...

Ünlü sunucu ve komedyen Mehmet Ali Erbil geçirdiği bir rahatsızlık olan Kaçış sendromu nedir? Günledir yoğun bakımdan yatan ve Erbil'in durumu ciddiyetini korurken kaçış sendromu hastalığının belirtileri büyük merak konusu olmuştur. İşte bu hastalığın hangi durumlarda ortaya çıktığı ve merak edilenler..

Kaçış sendromu hastalığı nedir? Nasıl ortaya çıkar belirtileri ve tedavisi...
Kaçış sendromu hastalığı nedir? Nasıl ortaya çıkar belirtileri ve tedavisi...
GİRİŞ 02.11.2018 11:00 GÜNCELLEME 02.11.2018 11:00

Panik atak hastalığına benzer özellikler göster kaçış sendromu son günlerde en sık karşımıza çıkan rahatsızlıklardan biri haline geldi. Geçtiğimiz günlerde Mehmet Ali Erbil'in de başına gelen ve yoğun bakımda günlerdir yatan rahatsızlık sonrası kaçış sendromu belirtileri nedir? Sorusunu en çok arananlar listesine girdi. Kaçış sendromu hastalığı, kanın yoğunlaşması, tansiyonun düşmesi gibi bulgular veren hastalık, damarlardan protein, mineral ve suyun sızması" olarak tanımlanmaktadır. 1960 yılında Dr. Clarkson ve arkadaşları tarafından keşfedilen rahatsızlığa önceleri Clarkson hastalığı denilmekteydi. İşte kaçış sendromu tedavi yöntemleri ve hakkında merak edilenler...

KAÇIŞ SENDROMUNUN BELİRTİLERİ

 

 

Hasta ayda bir kez krize girebilir ya da senelerce hiç belirti vermeyebilir. Bu kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.

- Tansiyon düşmesi
- Kanın koyulaşması hemoconcentration
- Kanda albumin azalması hypoalbuminemia
- Vücutta şişmeler
- Bağırsaklarda ödem
- Kaslarda sıvı, kanda mikrop ve kalp zarında asit birikmesi
- Baş dönmesi, kusma ve sık sık karın ağrısı

Kaçış Sendromu Nedir?

BU HASTALIĞIN TEDAVİSİ VAR MI?

Günlük hayatı olumsuz hale getiren hastalık, daha ağır hale geldiğinde diğer organları da olumsuz etkiliyor ve ani gelen krizler ölüm ile sonuçlanabiliyor. Kesin bir tedavisi olmamakla birlikte, krizi önleyici tedavide de üst solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar veya astım, bronşit hapları uygulanmaktadır.

KAÇIŞ SENDROMU NEDEN OLUR? HANGİ DURUMLARDA ORTAYA ÇIKAR?

Mehmet Ali Erbil’in yakalandığı nadide hastalıklardandır. Ülkemizde duyulmasını ve yayılmasını sağlamıştır. tansiyon düşmesine, kan basıncında değişiklik, kısa süreli şoklara neden olmaktadır. Kaçış sendromunun neden ve kimlerde görüldüğü halen bilinememektedir. 

DÜNYADA KAÇ KİŞİDE BU HASTALIK VAR?

Çok az görülen bir hastalık olup, dünyada sadece 79 vakaya rastlanmıştır. ABD'de 10, Fransa'da 32 kişide Türkiye'deyse ilk defa Mehmet Ali Erbil'de rastlanmıştır.

Mehmet Ali Erbil Kaçış Sendromu

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu