Akar açıkladı! Askerlik sistemi değişiyor

Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasının sağlanacağı sistem, Milli Savunma Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde Başkan Erdoğan'a sunulacak.

GİRİŞ 24.10.2018 14:10 GÜNCELLEME 24.10.2018 14:20
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Anadolu Ajansı'nın Editör Masası'na konuk oldu. Bakan Akar, bedelli askerlik başvurularıyla ilgili son bilgileri paylaştı.

"ASKERLİK ŞUBELERİMİZ 24 SAAT ÇALIŞACAK"

 

 

Bakan Akar şunları söyledi: "Bedelli askerlik şu ana 672 bin 306 gencimiz elektronik postayla müracaatlarını gerçekleştirdi. Dekontlarını teslim eden  sayısı 377 bin 410. Tahminlerimiz 400 bin civarındaydı. Askerlik şubelerinde sıkışıklık olduğu bilgisini aldık. Askerlik şubelerimiz gerekli yerlerde 24 saat görev yapacak. 3 Kasım'dan önce bütün müracaatların bitmesini sağlayacağız.

"YENİ SİSTEMİ YÜRÜRLÜĞE SOKACAĞIZ"

Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Sosyal boyutu, siyasi boyutu dahil askerlik noktasından baktığınızda neler yapabiliriz, çalışmamızı bitirmek üzereyiz. Öğretmen hakim  doktor akademisyen sporcu gençlerimiz var. Onların meşguliyetlerin dikkate alarak en iyi çözüm ne olabilir diye çalışılıyor. Kısa sürede sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz. Yakın sürede yürürlüğe sokmaya çalışacağız."

 

YORUMLAR 5
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence artık profesyonel askerliğe geçilmesi şart zorunlu askerliğin artık gönüllü olması en doğrusu
    Cevapla
  • nurettin can 5 yıl önce Şikayet Et
    olumlu bir gelişme zaman insanoğlu acısından çok değerli
    Cevapla
  • Harun 5 yıl önce Şikayet Et
    6 Ay Olsun Ama Herkes Komando Tarzı Eğitim Alsın Canı Çıksın Tabiri Caizse
    Cevapla
  • Murti 5 yıl önce Şikayet Et
    En iyi çözüm, üniversite eğitimi sırasında lisans öğrencilerine haftanın 1 günü, ön lisans öğrencilerine ise hafta sonu 2 gün askerlik dersi olarak askerlik eğitiminin verilmesidir. Bu sayede öğrenciler eğitimleri bitmeleri müteakip hayatlarını yolunu sokmaya başlayabilirler. Tabi bununla birlikte tam profesyonel askerliğe geçiş yapılması şart.
    Cevapla
  • abdullah ünal 5 yıl önce Şikayet Et
    bu adam gibi adamı seviyorum....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"