Akdeniz'deki savaş için askeri seçenekler masada

Yunanistan'ın Doğu Akdeniz ve Ege'de tansiyonu yükselten adımlarına net bir dille yanıt veren Türkiye, söz konusu tacizlere en sert şekilde yanıt verecek. Milli Savunma Bakanı Akar'ın "İkinci tacize asla izin vermeyeceğiz" dediği bölgede insansız hava unsurlarının da nöbette olduğu öğrenildi.

Akdeniz'deki savaş için askeri seçenekler masada
Akdeniz'deki savaş için askeri seçenekler masada
GİRİŞ 25.10.2018 12:26 GÜNCELLEME 25.10.2018 12:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz ve Ege'de giderek artan gerilim, son olarak Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisinin Yunan Deniz Kuvvetlerince taciz edilmesiyle yeni bir boyut kazanmıştı.

Olayın ardından gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerek Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın 'kararlılık' vurgusu, Dışişleri Bakanlığı'nın Yunanistan Ankara Büyükelçisi Büyükelçisi Petros Mavroidis'i Bakanlığa çağırarak uyarması Türkiye'nin siyasi anlamda kararlığını gösterdi.

Askeri seçeneklerin tamamı masada

Türkiye'nin masadaki kararlığı sahada da en üst düzeyde devam ediyor.

Hatırlanacağı üzere, Türkiye ilk olarak Doğu Akdeniz ve Ege'de angajman kurallarını değiştirmiş ve Deniz Kuvvetleri’ne misliyle karşılık verme serbestisi getirilmişti. Aynı süreçte gerilimin tırmanması halinde emir yetkisinin gemi komutanına kadar devredilebileceği vurgulanmıştı.

Hava unsurları Doğu Akdeniz'i canlı izliyor

Doğu Akdeniz ve Ege'de yaşanan gerilim söz konusu olduğunda her ne kadar akıllara öncelikle Deniz Kuvvetleri gelse de Hava Kuvvetleri unsurlarının da bölgeyi yakından takip ettiği öğrenildi.

Hava Kuvvetleri bünyesinde bulunan ve Ankara'daki komuta merkezinden yönlendirilen ANKA'ların Doğu Akdeniz ve Ege'deki tüm bu gelişmeleri anlık olarak izlediği kaydedildi.
Çok uzak mesafelerden oldukça yüksek çözünürlüklü görüntüler elde eden ANKA'lar bölgeyi adeta Biri Bizi Gözetliyor (BBG) evi gibi anlık izlerken, merkeze aktarılan tüm görüntüler istihbari anlamda kıymetlendirilip ilgili birimlere iletiliyor.

Yeni Şafak

YORUMLAR 1
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Küçük bir hatayı düzelteyim.Ege ve Akdenizi izleyen Ankalar Havanin değil, yine Deniz Kuvvetlerinin..Bu tek bir kuvvetin kombine harekat yapabilmesi açısından önemli..Zira 74 te bu ülke, kuvvetler arası iletişimsizlik yüzünden kendi jetlerinin kendi zirhlisini batırmasını bile gördü...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?