Bedelli askerlik başvuru tarihleri süresi uzayacak mı? 2018 Karar verildi...

Bu sene itibariyle çıkan ve 600 binden fazla kişinin başvuru yaptığı bedelli askerlik için son tarih yaklaştı. Binlerce kişi askerlik şubelerinden yaşanan yoğunluk sebebiyle sıkıntı çekerken bir yanda da 2018 bedelli askerlik başvuru tarihleri uzayacak mı sorusu sorulmaya başlandı.

Bedelli askerlik başvuru tarihleri süresi uzayacak mı? 2018 Karar verildi...
Bedelli askerlik başvuru tarihleri süresi uzayacak mı? 2018 Karar verildi...
GİRİŞ 02.11.2018 17:25 GÜNCELLEME 02.11.2018 17:25
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

15 bin TL ve 21 günlük eğitim ile bedelli askerliği başvuruları devam ediyor. Şuana kadar 400 binden fazla kişinin bedelli başvuruları kabul edildi. Fakat son günlerin yaklaşmasıyla birlikte askerlik şubelerinden büyük yoğunluk yaşandı. Yapılan açıklamaya göre Bedelli askerlik başvurusu 3 Kasım'da sona eriyor. 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bedelli askerlik başvuru tarihlerinin uzayıp uzamamasıyla ilgili yaptığı açıklamada "Şu ana kadar 672 bin 306 gencimiz internet üzerinden, elektronik postayla müracaatlarını gerçekleştirdi. Dekontlarını askerlik şubelerine teslim edenlerin sayısı bugün itibariyle 377 bin 410. Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Askerlik şubelerimiz gerekli yerlerde 24 saat görev yapacak. 3 Kasım'dan önce bütün müracaatların bitmesini sağlayacağız." dedi

 

 

BEDELLİ ASKERLİK SON BAŞVURU TARİHİNE KALAN SÜRE!

Yapılan bu açıklama göre bedelli askerlik başvuru tarihleri uzamayacağı ön görülüyor. Konuyla ilgili resmi açıklama gelmesi halinde haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik başvuru kılavuzu asal.msb.gov.tr adresinden yayınlandı. 

1.  E-Devlet kapısı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden alınacak barkodlu ödeme belgesinin çıktısı ve Nüfus Hüviyet Cüzdanı ile birlikte bu belgede belirtilen banka şubelerinden herhangi birine giderek söz konusu bedeli yatıracak.

2. Barkodlu ödeme belgesi ve bedelin yatırılmasını müteakip bankadan alınacak üç (3) adet banka dekontunun aslı ile birlikte en yakın Askerlik Şubesi Başkanlığına bizzat başvurulması gerekecek.

YORUMLAR 23
  • fikret 5 yıl önce Şikayet Et
    parayı yatırıp askerlık subesıne gıttım ama muayene ıcın e devlet hata verdı muayene yapamadım sıkıntı olur mu?
    Cevapla
  • MuRaT 5 yıl önce Şikayet Et
    HeR HaNgİ BiR SıKınTı OLmAz. 1 (BiR) Ay SüReSi VaR MuAyEnEnİn
    Cevapla
  • TEKİN 5 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar küçükçekmece askerlik şubesi kaça kadar açık bilginiz varmı
    Cevapla
  • mete 5 yıl önce Şikayet Et
    kaldırın 21 günü yararlanmayan kalmasın
    Cevapla
  • Rifat 5 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah süre bi hafta daha uzatılır.
    Cevapla
  • MuRaT 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar işin içine girmeyince bir şey bilmeden konuşan arkadaşlarımız var.Bizlerde istemeyiz son güne kalıp para yatırmayı şartlar öyle ön görüyor.Kimi maaşından bir köşeye koyup krediyi ödeyip,sonra bedelli iiçin para yatırıyor lütfen biraz saygı Teşekkürler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek