İşte Kuzey Irak'taki PKK kampları

Kuzey Irak'ta yuvalanan PKK'nın bölgede 10' yakın kampı bulunuyor. Terör örgütü bazı merkezleri eğitim üssü olarak kullanırken bazılarında cephanelik ve depoları var.

İşte Kuzey Irak'taki PKK kampları
İşte Kuzey Irak'taki PKK kampları
GİRİŞ 16.10.2007 09:42 GÜNCELLEME 16.10.2007 09:42
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış
Kandil Dağı:

Sınırdan 90 km. uzaklıkta. 3.500 metre. PKK’nın üslendiği vadi 1.300-1.500 metrede. Dağ daha çok eğitim üssü ve cephanelik olarak kullanılıyor. Çevrede PKK’ya destek veren 30 kadar köy var.

Harun Kampı: Bir siyasi eğitim okulu ve arşiv bürosu, mühimmat, yakıt ve gıda depoları, muhabere santralı var. Kamp yakın bir süre önce boşaltılarak bilinmeyen bir bölgeye taşındı.

Tang-i Shiwadiza: Siyasi eğitim yeri, gıda ve yakıt depoları bulunuyor.

Kenicenge Kampı: Siyasi eğitim yeri olarak kullanılıyor.

Bokrisan bölgesi: 30-40 militan bulunuyor. Askeri eğitim alınıyor bir nevi öncü birlik sayılıyor.

Enze Köyü: 60’a yakın ev var. Irak’ta seçime giren PKK’nın partisi Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi’nin ofisi konumunda.

Sarı-ı Sule Dağı: Dr. Viyan kod adlı teröristin kontrolünde bir hastane var.

Gırnako ve Pişteşan bölgeleri: İlk başta terör örgütü mensupları yoktu. Ancak son dönemlerde buraya uğradıkları belirtiliyor.

Zargali Köyü: Örgütün asayiş sorumlusu Hakkı kod adlı terörist bulunuyor. Asayişi sağlamakla yükümlü 30 terörist bulunuyor.

Kurtak Köyü: Kandil Dağı asayişine bağlı yol kontrol ekibi bulunuyor. Sayıları 15 ila 20 arasında değişen teröristler görev yapıyor. Bunların görevi en ufak şüpheli durumu veya kişiyi merkeze telsizle bildirmek.

YORUMLAR 27
  • Sleepyhollow 16 yıl önce Şikayet Et
    Ömer karadağlı. Sen bu çapulcuların sözcüsü müsün?Teröristlerden gerilla diye bahsediyosun bide milleti korkutmaya çalışıyosun.Arkadaşlar bu işbirlikçileri barındırmayın burada.
    Cevapla
  • cebrailcengiz 16 yıl önce Şikayet Et
    ya türkiyedeki kamplar. yahu arkadaşlar türkiyedeki kamplara operasyon yapıldımı ki ıraktakilere yapılsın.tuncelideki,ağrıdaki ve şırnaktaki kamplara neden yapılmıyor.cevabını ben vereyim;yapılamıyor.bu kamplar çok korunaklı ve buraya asker girerse kayıp inanılmaz olur.bide kandile operasyondan bahsediliyor.orasını varın siz hesaplayın.ha yukardan vurulup kayıp verdirilip dönülebilir .türkiyedeki kampları imkanı olan soruşturp öğrenebilir.vesselam........
    Cevapla
  • ömer karadağlı 16 yıl önce Şikayet Et
    alin size harita. bana kalirsa yanlis yerin haritası cikailmis. ya oralarin haritasini cikaracaginiza kendi sinirlrimizdakilerin haritlrini kamplarini belirleyelim. su bir gercekki tc sinirlari icerisinde daha fazla gerilla var.sadece botan bolgesinde yani gabar ve cudi daginin bulundugu şırnak kirsalinda 200 bin asker var ve hemde en seckinleri bolu kayseri komandolari vs. ama sonuc ne. 200 bin askerle bahardan beri balyoz bilemm supurge operasyonlari vs. sonuc ne. birde adamlar saldirmiyor sadec missilleme eylemi yapiyorl
    Cevapla
  • suleyman d 16 yıl önce Şikayet Et
    Yok bağırarak giriyormuşuz.Yok önceden bildirilmiş de adamlar kaçmış mış ! Arkadaşlar siz uzaydan yeni mi indiniz ?. Bu bir nokta operasyonu değil.Yüz binlik bir ordunun hareketi Öyle avuç içinde saklanacak bir şey değil ! Kaldı ki abdnin Irak operasyonu aylar öncesinden bildirilip Bir gazeteci ordusunun kamera ışıkları altında başlamadı mı? Bu terörist grup başbakanın ağzından duyduğumuz tanklarını cebine koyup cephanesini,erzakını da bohçasına sarıp görünmez mi olacak ? Bundan önce nasıl inlerini yıktıysak yine öyle yapacağız.Terör örgütünün bu operasyonlarda verdiği zayiat Bilinçli olarak saklanmaktadır!
    Cevapla
  • m.nezir batur 16 yıl önce Şikayet Et
    anlamak istemiyorsunuz!!. anlamak istemiyorsunuz pkk sadece kamplarda değil ki her yerde ler bu gün her yerde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı