Bu ne cüret! Türkiye’ye müdahale çağrısı yaptı

Türkiye’nin denizlerdeki planlarını Yunanistan’a satan FETÖ firarilerinden eski albay Halis Tunç, Yunan ordusunun yayın organına röportaj verdi. Tunç, Yunan askerlerle aynı söylemde birleşerek açık açık batılı ülkelere Türkiye’ye müdahale çağrısı yaptı.

Bu ne cüret! Türkiye’ye müdahale çağrısı yaptı
Bu ne cüret! Türkiye’ye müdahale çağrısı yaptı
GİRİŞ 27.10.2018 07:52 GÜNCELLEME 27.10.2018 08:06
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisine yönelik tacizleriyle Doğu Akdeniz’de işgal planlarını devreye sokan Yunanistan, Deniz Kuvvetlerine karşı varlık gösteremeyince FETÖ’cüler üzerinden TSK’ya yıpratma kampanyası başlattı. Yunanistan Silahlı Kuvvetleri yayın organı “armyvoice”, FETÖ’nün firari askerlerinden eski albay Halis Tunç ile röportaj yaparak yazı dizisi halinde yayınladı.

TSK’YA İFTİRA ATTI

 

 

15 Temmuz Darbe girişimi sırasında Yunanistan Deniz Ataşesi olarak görev yaparken Türkiye’ye çağrılınca İtalya’ya iltica eden Tunç ile yapılan röportajda, gerek terörle mücadelede gerekse Irak ve Suriye sınır ötesinde başarılı operasyonlara imza atan TSK’ya türlü iftiralar atıldı. Röportajda TSK içinde iç karışıklık varmış görüntüsü verme çabası dikkat çekti.

TÜRKİYE’YE MÜDAHALE ÇAĞRISI

Tunç, röportajında, TSK’yı zor durumda gösterir ifadeler kullandı. Kemalist, laik bir söylem üzerinden FETÖ’cü teröristleri aklamaya çalışan Tunç, TSK içinde “hükümet yanlıları ve milliyetçiler arasında çatışma olduğu” iftirasını attı. Başarısız darbe girişimi sonrası Rus yanlısı subayların hızlı şekilde terfi ettirildiği gibi iftiralar üzerinden açıkça Avrupa ülkelerine Türkiye’ye müdahale çağrısı yaptı.

‘FETÖ’CÜYÜM’ İTİRAFI

Firari Tunç, görevi sırasında FETÖ’ye yardım ettiğini şu sözlerle itiraf etti: “Büyükelçiliğim benden, Türk askerleri veya vatandaşların yasa dışı yollardan denizden veya karadan Yunanistan sınırını geçmesinin önlenmesi için Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı ve liman teşkilatı ile iletişime geçmemi istedi. Bunu yapmadım çünkü neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilemiyordum.”

O ASKERLERİ KORUDU

Yunanistan ile 12 mil iddialarının yaşandığı bir konjonktürde Yunan ordusunun yayın organına verdiği bu röportajı vatana ihanet olarak algılanan Tunç, darbe girişiminde helikopterle Yunanistan’a kaçan 8 FETÖ’cü askerin iade edilmemesi için yoğun çalışmalar yürüttü.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 79
  • Davut 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu devletin ve milletin sunduğu imkanla yıllarca aile boyu beş yıldızlı hayat sür , sonra da hainliği seçip düşmanlarımıza vurması için davet et..Hem de sıfatın subay olsun!.. Size soluduğunuz hava bile haram..sütü bozuklar..
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanın sizinle işi bittiğinde öyle bir hale duseceksinizki..Allah aşkına bizi Turkiye'ye verin diye dua edeceksiniz. Ama sizde bunu anlayabilecek kafada yok. Fikirsizler ordusu yapmışlar sizi.
    Cevapla
  • 1453 5 yıl önce Şikayet Et
    Eee sahibinin köpeği... Ne bekliyordunuz.
    Cevapla
  • Tek Gerçek Allah 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah senin ve senin gibilerin tez zamanda belasını versin inşallah hain
    Cevapla
  • ASABİ FATSALI 5 yıl önce Şikayet Et
    İHANETİN BEDELİ ÖLÜMDÜR Devlet gereğini yapmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!