Fırat hamlesinde hedef sadece teröristler değil...

Terör uzmanı ve eski Emniyet Müdürü Osman Kaya, Fırat’ın doğusuna yönelik harekâtın tek sebebinin buradaki etnik-ayrılıkçı terör örgütü olmadığını söyledi. Kaya, asıl önemli hedefin ABD ve İsrail gibi emperyalistlerin bölge ile ilgili emellerini boşa çıkarmak olduğunu ifade etti.

Fırat hamlesinde hedef sadece teröristler değil...
Fırat hamlesinde hedef sadece teröristler değil...
GİRİŞ 01.11.2018 09:36 GÜNCELLEME 01.11.2018 09:36

Terör Uzmanı Osman Kaya, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Hazırlıkları tamamladık, yakında terör örgütlerinin tepelerine tepelerine ineceğiz” açıklamasıyla, Fırat’ın doğusuna yönelik TSK’nın harekâtını Diriliş Postası’na değerlendirdi.

''BELİRLEYİCİ SONUÇLAR DOĞURACAK''

Suriye’nin kuzeyi ile Irak’ta yuvalanan ismi ne olursa olsun terör örgütlerinin Türkiye’yi tehdit ettiğini, emperyalist ülkelerin çıkarlarına uygun olarak buralarda bir yuvalanma peşinde olduğuna dikkati çeken Kaya, şunları söyledi: “Fırat’ın doğusuna yönelik bir askeri operasyon yalnızca Türkiye’nin güvenliği ve istikrarı için değil, bölgenin istikrarı ve güvenliği açısından belirleyici sonuçlar doğuracaktır.”

BAŞKAN ERDOĞAN’IN ÇIKIŞI TARİHİ BİR HAMLEDİR

Bu açıdan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son çıkışının tarihi bir hamle olduğuna işaret eden Kaya, “Bölgenin istikrarı ve güvenliği açısından İran ve S.Arabistan gibi Müslüman ülkelerin de Türkiye’nin yürüttüğü politikaları ve liderliği desteklemeleriyle daha kısa sürede başarıya ulaştıracaktır” dedi.

Irak’ın kuzeyinde ABD ile İsrail d estekli bir oldubittiye nasıl engel olunduysa, Suriye’nin kuzeyinde de sonuçları itibariyle ülkemizi ve bölgemizi ateşe atacak bir şer girişimine izin verilemeyeceğini kaydeden Kaya, “Fırat’ın batısında olduğu gibi doğusunda da yenilenler sadece taşeron terör örgütleri değil onların arkalarındaki emperyallar olacak. Türkiye Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon için hazırlık yaptığı hatta harekete geçtiği şu günlerde DAEŞ terör örgütünün eylemlere başlaması oldukça manidardır. Bu gelişmelerle ilgili ABD’nin mutlaka makul, ikna edici açıklamaları olmalıdır” diye konuştu.

MUTLAKA ZAFERE ULAŞILACAKTIR

Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonun, FETÖ’den temizlenmiş milli bir ordu ve milli/yerli silahlarla gerçekleştirileceğini belirten Kaya, “Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlarında olduğu gibi mutlaka zaferi getirecektir ve bunda hiç bir şüphe yoktur” derlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
Türkiye 23 Nisan'ı kutluyor: Numan Kurtulmuş Birinci Meclis'te konuştu