Sivas'ın pembe iş makineleri

Sivas'ın Kangal ilçesinde faaliyet gösteren bir firma, meme kanserine dikkat çekmek amacıyla dev iş makinelerini pembeye boyadı.

Sivas'ın pembe iş makineleri
Sivas'ın pembe iş makineleri
GİRİŞ 01.11.2018 13:00 GÜNCELLEME 01.11.2018 13:00

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, önemli sağlık  sorunlarından kanserin, en yaygın türlerinden birinin de meme kanseri olduğu belirtildi. Erken evrede pek belirti göstermeyen meme kanserini mümkün olduğunca  erken fark etmenin tedavi ve sonrası süreçleri ciddi ölçülerde kolaylaştırdığı  aktarılan açıklamada, erken tanının yolunun da farkındalıktan geçtiği vurgulandı.

Erken teşhisin önemi ve meme kanserinde farkındalığın vurgulanması  amacıyla ekim ayının Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılında Meme Kanseri  Bilinçlendirme Ayı olarak kabul edildiği anımsatılan açıklamada, "Toplumsal  cinsiyet eşitliği faaliyetleri kapsamında Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi  Prensiplerini imzalayan Koç Grubu şirketlerinden Demir Export ise dünyada olduğu  gibi ülkemiz kadınlarının sağlığı için de en büyük tehditlerden biri olan meme  kanserine, pembe iş makineleriyle dikkati çekti." ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada, meme kanseri farkındalığı etkinlikleri çerçevesinde,  Türkiye’nin en büyük iş makinelerinin kullanıldığı Kangal Kömür  İşletmesinde yer alan kaya kamyonu, greyder, paletli ekskavatör ve paletli  dozerin, meme kanserine karşı farkındalık yaratmak amacıyla pembe renge boyandığı  bildirildi. 

Yirmi yaşından sonra her ay yapılan kendi kendine muayene ve 40  yaşından sonra her yıl tekrarlanan mamografi ile vakaların yüzde 80’inin erken  dönemde saptanabildiği vurgulanan açıklamada, her ilde yer alan Kanser Erken  Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezlerinde (KETEM) ücretsiz mamografi çekildiği,  ayrıca kendi kendine meme muayenesi eğitimleri ve broşürlerinin de ücretsiz  verildiği anımsatıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar